DRAMA

MISTERIJ NESTALE PODMORNICE Argentinci gotovo izgubili svaku nadu, a onda su iz podmorja čuli zvukove koji bi mogli dolaziti iz unesrećenog plovila

 
 Armada Argentina/Handout / REUTERS

Dva argentinska broda koja sudjeluju u potrazi za nestalom podmornicom ARA San Juan zabilježila su zvukove na ruti na kojoj je u srijedu nestala ta podmornica s 44 člana posade, rekao je glasnogovornik argentinske mornarice.

Zvukovi, čija bi analiza mogla trajati nekoliko sati, zabilježeni su na 360 kilometara od argentinske obale na prosječnoj dubini od 200 metara.

A car enters the Argentine Naval Base where the missing at sea ARA San Juan submarine sailed from as a picture of if hangs on a fence in Mar del Plata, Argentina November 19, 2017. Words in the picture read
Marcos Brindicci / REUTERS
Argentinska podmorska baza od kud je zadnji put isplovila nestala podmornica ARA San Juan. Netko je na ogradu stavio fotografiju nestale podmornice, a riječi koje pišu znače "Hajde čovječe od čelika, čekamo te kod kuće".

"To se poklapa s rutom kojom bi trebala ići podmornica da se vrati u bazu", rekao je na konferenciji za novinare u Buenos Airesu glasnogovornik mornarice Enrique Balbi.

Mornarica je ranije u ponedjeljak objavila da satelitski pozivi uhvaćeni tijekom vikenda ipak nisu došli s tog plovila.

Prije nego je nestala prošle srijede na južnom Atlantiku, argentinska vojna podmornica prijavila je kvar i krenula prema bazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:45