BIO JE I U ZATVORU

MOTIV NAPADA U IZOLI Otkriveno zašto je Gregorič pobio ljude u bolnici

 Moj Či Pečnik Dessardo / Facebook

Motiv zbog kojeg je 70-godišnji Darko Gregorič iz okolice Sv. Antona kod Kopra u ponedjeljak popodne u izolskoj bonici smrtno ranio urologa 36-godišnjeg urologa Guillerma Martineza Bustamantea je nezadovoljstvo čekanjem na pregled. Gregorič je nakon što je hladnokrvno upucao urologa, pucajući mu i u leđa kad je pokušao pobjeći, smrtno je ranio i prometnog policajca Ivu Žnidaršiča koji je došao po dokumente o prometnoj nesreći. Kad je čuo pucnje u prizemlju krenuo je prema mjestu pucnjave.

"Sjedila sam na hodniku, nisam mogla nigdje pobjeći a on je mirno odšetao van!"; rekla je svjedokinja Vida P. Gregorič je, nakon što je policajac pao smrtno pogođen, ispucao u njega još nekoliko hitaca, uzeo njegov pištolj i išetao iz bolnice. Nakon što je ranio policajca na parkiralištu bolnice, sjeo je u svoj Aveo i krenuo prema izlazu. Policajci su ga zaustavljali, ali je on pucao i teško ranio policajca I. Z. (46) nakon čega je usmrćen u razmjeni vatre.

Slovenski mediji navode da je Gregorič i dan ranije bio u bolnici i tražio Bustamantea, ali i da je Gregorič prije deset godina prilikom pregleda u izolskoj bolnici napao čuvara. Gregorić je bio u pričuvnom sastavu policije, a zbog pljačke pošte neko je vrijeme bio i u zatvoru.

Mladen Gasparini, liječnik izolske bolnice na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao je da su Gregorič i liječnik već razgovarali u prizemlju bolnice, a onda je izvadio pištolj i hicima u grudi i glavu smrtno ranio svog urologa. Bustamante koji je slovenski i meksički državljanin taj dan već pregledao 60 pacijenata.

U međuvremenu pojavile su se i dramatične snimke snimljene nakon ubojstva liječnika na kojima se vidi kako policija traga za ubojicom po parkiralištu bolnice.

"Luđak, budala jedna! Na parkiralištu je, bježi tamo, u sivoj majici je, ima pištolj u ruci!", čuje se žena koja panično objašnjava nekom muškarcu što se događa i pita: "Je li koga ustrijelio?". On joj odgovara da je čuo da je ubio liječnika i policajca. "Prepala sam se, slikala sam ga, ima pištolj"; sva zadihana govori dok prolazi kroz park i snima mobitelm a zatim viče: "Evo puca, puca, puca! Čujte, puca!" Ne možeš vjerovati da se to događa. Ljudi Božji! Kriminal, nadam se da su ga zaustavili!", vikala je.

"Upucali su ga!", kratko joj je odgovorio muškarac koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Inače, Žurnal24 otkriva da je Gregoriču dijagnoticiran rak prostate i da je na pregled morao čekati 134 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:18