ŠOKANTNI VIDEO

NAJNOVIJA SNIMKA ISIS-a KOJA LEDI KRV U ŽILAMA Dječaci stari tek 11 godina ubijali zatočenike

 Screenshot

Javnost je zgrožena i šokirana još jednim videom koji se na internetu pojavio od strane ISIS-a.

Naime, kako piše britanski The Sun, pretpostavlja se da je među petoricom mladića koji spretno barataju s oružjem i britanski dječak. Njegov identitet još nije poznat, no na arapskom mu je ime Abu Abdullah Al-Britani što je islamistički naziv koji su prethodno koristili i ostali britanski džihadisti.

Dok ispred petorice mladića taoci kleče u narančastim odijelima i s grčevitim izrazima lica iščekuju smrt, jedan od mladića viče na arapskom.

Screenshot

Dječaci, za koje se vjeruje da nemaju više od 11 godina, odjeveni su jednako. Nose ratnu opremu, crnu kapu i rukavice.

Korištenje djece iz raznih zemalja dio je ISIS-ove propagande kojom žele istaknuti koliko su međunarodno prisutni. Djecu podvrgavaju rigoroznim vojnim obukama, a njihov čin korištenja djece u vojnim redovima nov je način privlačenja pažnje javnosti.

Screenshot

No, kako piše The Sun, vjeruje se da je ovo prvi put da je na jednoj snimci predstavljeno dijete iz neke od zapadnih zemalja. Bivši britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond u siječnju je priznao da se oko 1500 Britanaca pokušalo pridružiti ISIS-u i drugim terorističkim organizacijama u Siriji.

Pretpostavlja se da najmanje 50-ero britanske djece živi pod nadzorom ISIS-a koji od njih pokušavaju učiniti sljedeću generaciju krvnika i bombaša samoubojica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:12