TRAGEDIJA

ODRONI ZEMLJE ZATRPALI VOZILA NA PROMETNOJ AUTOCESTU Izvučeno 45 tijela, broj mrtvih mogao bi rasti

Ilustracija
 KYODO / REUTERS / REUTERS

Najmanje 45 osoba je poginulo nakon što su odroni tla zatrpali vozila na autocesti u sjevernoj indijskoj pokrajini Himachal Pradesh.

Odroni zemlje koje su uzrokovale teške monsunske kiše pogodili su rano u nedjelju autobuse i nekoliko vozila na autocesti u brdovitom okrugu Mandi, rekao je lokalni dužnosnik Sandeep Kadam.

Vojska, lokalne vlasti i službe provode akciju spašavanja.

"Tokom dana je u akcijama izvučeno četrdeset i pet tijela. Identificirano je njih četrnaest, od kojih su svi muškarci. Petero ljudi je spašeno", objavio je Anshul Gupta, djelatnik lokalne službe za katastrofalne situacije u Mandiju.

"Potrage su u svojim finalnim fazama. Broj mrtvih mogao bi dalje rasti, do 50", dodao je.

Policija je rekla kako su autobusi bili parkirani na autocesti jer su neki od putnika izašli jesti. Odroni su povukli autobuse 800 metara u provaliju, a jedan od njih je bio potpuno prekriven zemljom.

Indijska sezona monsuna u pravilu traje od lipnja do rujna, a teške kiše redovito stvaraju žrtve, izazivajući poplave, odrone, kolapse kuća i uništene usjeve. U poplavama, kiši i odronima u Indiji su od početka monsunskog razdoblja poginule stotine ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:33