MISTERIOZNI SLUČAJ

‘Oteti‘ dječak pronađen nakon šest godina: ‘Nadam se da policija neće pronaći moju majku‘

Ona je sjajna osoba i volim je, ali jednostavno nije dobra mama, ispričao je sada 17-godišnji Alex

Alex Batty

Tinejdžer koji je nestao prije šest godina rekao je da se nada da policija neće pronaći njegovu majku i djeda koji su ga oteli. Alex Batty, tada 11-godišnjak, otišao je na odmor s majkom Melanie Batty, koja tada nije imala zakonsko skrbništvo nad njime, i djedom, Davidom Battyjem, još 2017. godine.

S tog odmora se nije vratio, a navodno je s majkom i djedom živio ‘alternativnim načinom života‘ u Španjolskoj, Maroku i Francuskoj prije nego što se odlučio vratiti kući, piše Sky News.

Sada 17-godišnjak, rekao je da je ostavio majku i otišao iz unajmljene kuće u kojoj su u prosincu boravili u južnoj Francuskoj. Nakon dva dana hodanja, povezao se s jednim studentom u blizini Toulousea.

Govoreći za Daily Mirror, Alex je rekao da vjeruje da ga je majka odvela u inozemstvo ‘iz ljubavi te da se nada da nju i djeda policija neće uhvatiti.

- To je ono što je ona smatrala najboljim. Ona i moj djed su to učinili u najboljoj namjeri, rekao je.

- Znam da mi se neće javiti za rođendan. Neće riskirati. Ako stupe sa mnom u kontakt, to će biti kad budu 100% sigurni da je sve u redu. Nadam se da ih policija neće pronaći. Volim ih oboje, ali ako ih više ne vidim, nije to ništa strašno. Možete voljeti nekoga i ne razgovarati s tim osobom, dodaje Alex, koji je sada pod zakonskim skrbništvom svoje bake, Susan Caruana. Otkrio je i da želi ići na fakultet, da se u inozemstvu zvao Zack Edwards, kao i da i dalje razmišlja i govori uglavnom na francuskom.

- Otkako sam se vratio, teško mi je razgovarati s ljudima mojih godina. Od svoje 11. godine sam bio u društvu odraslih i provodio sam sve svoje vrijeme u razgovoru s njima, tako da ljude svoje dobi smatram djecom. Još uvijek nemam osjećaj da sam se stvarno vratio, dodao je.

Još u prosincu je novinarima rekao da je njegova majka bila protiv vlade, kao i antivakser.

- Ona je sjajna osoba i volim je, ali jednostavno nije dobra mama. Posvađao sam se s mamom i otišao jer ne mogu živjeti s njom. Shvatio sam da to nije sjajan način života za moju budućnost, bez prijatelja, bez društvenog života... Raditi, raditi, raditi i ne učiti: to je život kakav sam zamišljao ako ostanem s mamom.

Podsjetimo, Batty je nestao kada je 2017. kao 11-godišnjak bio na ljetovanju u Španjolskoj. Nedavno je uspio nagovoriti svoju majku da unajmi kuću koja se nalazi bliže većih gradova.

Međutim, Battyju je konstantno seljenje dozlogrdilo, a nije više bio voljan raditi u polju kako bi imao za hranu i stanarinu. Mladić je tijekom šest godina izbivanja iz Engleske stekao samo jednog prijatelja koji je bio njegovih godina - jednu Španjolku koju je upoznao u jednom kafiću.

Šest godina nije išao u školu, ali je učio jezike, matematiku i računarstvo kad god bi nabasao na neki udžbenik.

Francuske su vlasti rekle da je Alexova mama sada možda u Finskoj, dok je djed navodno preminuo prije šest mjeseci, piše Sky News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:41