STANJE NA CESTAMA JE SLOŽENO

PAPA PROMETNE POLICAJCE POZVAO NA MILOST PREMA VOZAČIMA PREKRŠITELJIMA 'Ulice se pretvaraju u piste za Formulu 1, užurbanost je postala način života'

 Tiziana Fabi/Pool / REUTERS

Papa Franjo pozvao je u ponedjeljak policajce da pokažu milosrđe na cestama, ali da ipak budu odlučni prema onima koji jure ili telefoniraju za volanom.

Tijekom primanja predstavnika talijanske prometne policije u Vatikanu, Papa je govorio o sve složenijem stanju na cestama.

- Treba računati na to da su neki vozači nedovoljno odgovorni i zaboravljaju na teške posljedice svoje nepažnje dok koriste mobitel ili ne poštuju prometna pravila, kazao je Sveti Otac.

- Do toga dolazi zbog užurbanosti i nadmetanja koji su postali način života pa se druge vozače doživljava kao prepreke ili protivnike koje treba preteći, a ulice se pretvaraju u piste za Formulu 1, istaknuo je Jorge Bergoglio.

Papa ipak poziva policajce da pokažu "milosrđe i ne identificiraju prekršitelje s djelom koje su počinili" te da shvate razloge prekršitelja. Ali ostaje jasan u jednom: "milosrđe nije sinonim za slabost, milosrđe ne znači potpuno odustati od primjene sile" kada je to nužno.

U nedjelju je obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:04