NAPAD U PHILADELPHIJI

POSLAO PISMO DA MRZI POLICIJU I KRENUO U SULUDI POHOD Ispalio 15 metaka na policajku, ubio prolaznicu, pucao na ljude u kafiću...

Ilustracija
 REUTERS

U pucnjavi koja je počela napadom na policajku u američkoj Philadelphiji u subotu su smrtno stradale dvije osobe, među kojima i napadač, a pet ljudi je ranjeno, izvijestila je u subotu policija.

Napad se dogodio u godini obilježenoj brojnim teškim napadima na policajce, u napetom ozračju između snaga reda i crnačke manjine. Motiv napada zasad je nepoznat, a policija nije precizirala je li riječ o crnome napadaču. Mediji pišu da je napadač za sobom ostavio pismo u kojemu izražava mržnju protiv policije.

- Ne znam kakva je njegova idologija i način razmišljanja. Riječ je o mržnji prema policijskim dužnosnicima, rekao je šef policije Richard Ross, dodavši da su mjere sigurnosti u gradu pojačane.

Napadač, čiji identitet nije objavljen, iz čista je mira ispalio 15 metaka na automobil u kojemu je sjedila policajka. Ona je u teškom stanju prebačena u bolnicu, a život joj je spasila pancirka. Policija se dala u potjeru za napadačen koji je pohod nastavio pucavši na goste jednoga bara gdje je u nogu ranio još jednog policajca, a potom i žensku osobu koja se ondje zatekla. Pobjegavši iz bara nastavio je pucati, pri čemu je ubijena prolaznica, a teško ozlijeđen vozač jednog automobila koji je u kritičnom stanju.

Policija ga je na kraju stjerala u slijepu ulicu i ondje ga ubila, a pritom je ranjen još jedan policajac iz potjere. U srpnju je u Dallasu ubijeno pet policajaca, a deset dana ranije u Baton Rougeu u Louisiani trojica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:54