UŽAS U OSAKI

PRIZNANJE KOJE JE ŠOKIRALO JAPAN Žena ušetala u policijsku postaju i otkrila tajnu koju je čuvala 20 godina: 'Osjećaj krivnje me ubijao...'

 
 Profimedia, Alamy

TOKIO - Strašna priča o četverostrukom čedomorstvu stiže iz Japana. U utorak je jedna 53-godišnjakinja priznala da je prije dvadesetak godina četiri novorođene bebe usmrtila stavivši ih u kante s betonom te ispričala kako ju je cijelo vrijeme mučila krivica jer se nije brinula o svojim bebama.

Posmrtni ostaci pronađeni su u četiri kante u njezinom stanu, izvijestila je policija u Osaki.

Mayumi Saito uhićena je u utorak pod optužbom da je odbacila tijela novorođenčadi, dan nakon što se predala policiji.

Prema navodima policije, Saito je ispričala kako je tijela beba stavila u beton u razdoblju između 1992. i 1997. godine jer je bila presiromašna da bi ih odgajala, ali da ju je mučio osjećaj krivnje svih ovih godina.

Saito je imala posao na određeno vrijeme, ali detalji o njezinom zaposlenju i obitelji nisu objavljeni.

Točan uzrok smrti njezinih beba je nepoznat.

Iako je Japan treća ekonomska sila u svijetu i slovi kao gospodarski napredna država, siriomaštvo je još uvijek veliki problem za tu državu, pogotovo za žene.

U Japanu izostaje podrška društva kada je u pitanu odgoj djeteta poput pristupačnih cijena vrtića koje bi omogućile ženama da rade dok odgajaju dijete. Psihološka pomoć roditeljima da se što bolje nose s roditeljskim dužnosima i stresom također nedostaje.

Japanski mediji prenose izjavu Japanke koja se predala policiji kako se nije imala kome obratiti za pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:17