ISTRAUMATIZIRAN JE

PROBUDIO SE IZREŠETANI VOJNIK KOJI JE POBJEGAO PREKO NAJČUVANIJE GRANICE SVIJETA Doktori otkrili što je prvo poželio nakon buđenja

 
 Kim In-cheol/Yonhap / REUTERS

Teško ranjeni sjevernokorejski vojnik koji je prošli tjedan uspio pobjeći u Južnu Koreju probudio se i zatražio da gleda televiziju. BBC javlja da je pri svijesti, želi gledati južnokorejske filmove i moguće je da je prebrodio najkritičnije trenutke u borbi za život nakon što je višestruko propucan od strane bivših suboraca.

Liječnici su za tamošnju agenciju Yonhap rekli da je i dalje istraumatiziran, te da su kako bi mu olakšali psihičko stanje ispred njega u bolničkoj sobi izvjesili zastavu Južne Koreje.

Sjevernokorejski vojnik prebjegao je u Južnu Koreju nakon što su ga pogodili i ranili sjevernokorejski vojnici, objavila je prošli ponedjeljak Južna Koreja.

Vojnik je, podsjetimo, pronađen na južnoj strani pograničnog sela Panmunjoma, oko 50 metara južno od vojne demarkacijske crte, ranjen u rame i lakat. Prebjegao je iz obližnje postaje sjevernokorejske garde i oporavlja se u bolnici.

Tamo su mu otkrili parazitske crve u tijelu, što je bio još jedan pokazatelj higijenskih i prehrambenih problema za koje stručnjaci tvrde da desetljećima pogađaju tu izoliranu komunističku zemlju.

A surgeon Lee Cook-jong gives a briefing during a news conference at a hospital in Suwon, South Korea, November 15, 2017. Picture taken November 15, 2017.  Kim In-cheol/Yonhap via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. SOUTH KOREA OUT. NO RESALES. NO ARCHIVE.
Kim In-cheol/Yonhap / REUTERS

Glavni kirurg Lee Cook-jong prošlu srijedu je pokazao fotografije na kojima su deseci šarenih parazita, od kojih neki dugi 27 centimetara, uklonjeni iz probavnog trakta ozlijeđenog vojnika u nizu operacija za spas njegovog života.

Paraziti, kao i zrna kukuruza u njegovom želucu, mogli bi potvrditi ono što stručnjaci i prebjezi iz Sjeverne Koreje nazivaju katastrofalnom prehrambenom i higijenskom situacijom za mnoge stanovnike te države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:24