POTVRDILA AUTENTIČNOST

PROCURILA TAJNA SNIMKA Julija Timošenko psovala Ruse: 'Sve ih treba pobiti, zajedno s Vladimirom Putinom'

 AFP

Ukrajinci moraju uzeti oružje u ruke i upotrijebiti ga protiv Rusa tako da ne ostane ni spaljena zemlja na kojoj se Rusija nalazi. Te je riječi bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko uputila tijekom razgovora sa zamjenikom tajnika za nacionalnu sigurnost i obranu Nestorom Šufričem.

Snimka razgovora se pojavila u ponedjeljak na YouTubeu, a bivša premijerka je preko Twittera potvrdila njegovu autentičnost.

- Vrijeme je da uzmemo naše oružje i ubijemo proklete Ruse zajedno s njihovim vođom. Da sam ja na vlasti nikada ne bi dobili Krim - poručila je bivša ukrajinska premijerka tijekom telefonskog razgovora prepunog psovki.

Pritom je rekla da je sama spremna uzeti automatsko oružje u ruke te njime izrešetati Vladimira Putina.

Ipak, za dio snimke u kojem se može čuti poziv na 'klanje' osam milijuna Rusa koji su ostali u Ukrajini bacanjem atomske bombe, poručila je da je montiran.

- Razgovor se dogodio, ali dio o osam milijuna Rusa u Ukrajini je premontiran. Ustvari, rekla sam da su Rusi iz Ukrajine - Ukrajinci - napisala je na svom Twitteru Timošenko optužujući rusku obavještajnu službu FSB za tu podvalu.









Ovaj razgovor se odigrao 18. ožujka, nekoliko sati nakon što je u Kremlju potpisan sporazum o aneksiji.

S druge strane, Nestor Šufrić je putem svoje službe za odnose s javnošću poručio da je snimka lažna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:33