NAPALE GA S LEĐA

PROCURILE SNIMKE TAJNE AGENTICE KOJA JE UBILA POLUBRATA KIM JONG-UNA Uhićena je pri pokušaju bijega iz zemlje, otkriveno je iz koje zemlje dolazi!

 Twitter/Reuters

NOVO 10.30 - Malezijska državna agencija Bernama objavila je da je u zračnoj luci u Kuala Lumpuru uhićena osoba koja je osumnjičena za ubojstvo Kim Jong Nama. Žena je kod sebe imala dokumente Vijetnama, a privedena je pri pokušaja bijega iz zemlje...

--------------------

Nakon što su jučer mediji prenijeli informaciju kako je stariji polubrat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una ubijen u Maleziji, malezijski Malay Mail je objavio snimku uhvaćenu nadzornim kamerama koja navodno prikazuje njegovog ubojicu.

Na zrnatoj fotografiji vidi se mlada Azijatkinja kraće crne kose u bijeloj majici na kojoj je isprintan veliki znak LOL (Laughing out loud) i kratkoj suknji kako stoji ispred zračne luke u Kuala Lumpuru i čeka taksi.

Fotografija se pojavila nakon što su mediji izvijestili kako bi dvije žene koje su otrovnim sprejem napale Kim Jong-nama s leđa, već mogle biti mrtve.

Kim Jong Nam je u ponedjeljak u zračnoj luci u Kuala Lumpuru čekao let za Macau kada mu je pozlilo. Vjeruje da su ga otrovale dvije žene, navodno sjevernokorejske operativke, a malezijska policija je Reutersu otkrila kako je neidentificirani Sjevernokorejac preminuo na putu od zračne luke do bolnice.

- Postoje neke informacije da su dvije osumnjičene već mrtve - izvijestio je Japan Kyodo News citirajući visokog dužnosnika u japanskoj vladi.

Izvor, međutim, nije naveo uzrok njihove navodne smrti kao ni radi li se o ubojstvu ili samoubojstvu.

Inače, sjevernokorejski agenti u prošlosti bi nakon misija počinili samoubojstvo.

Pretpostavlja se da su dvije žene bile agentice na tajnom zadatku s ciljem da eliminiraju otuđenog polubrata sjeverno korejskog predsjednika.

Nakon početne vijesti da su pri ubojstvu korištene otrovne igle, izviješteno je kako je oružje bila krpa natopljena otrovnom tekućinom.

- Rekao je recepcionistu u čekaonici da ga je netko zgrabio za lice s leđa i pošpricao nešto po njemu - kazao je voditelj istrage Fadzil Ahmat.

- Zamolio je za pomoć i odmah je poslan u kliniku na aerodromu. U tom trenutku počela ga je boljeti glava i umalo se onesvijestio. U klinici je doživio blagi napadaj, te su ga stavili u kola hitne pomoći kako bi ga prevezli do bolnice Putrajaya, no na putu do tamo je preminuo.

Uzrok smrti Kim Jong-nama još nije utvrđen, a čeka se obdukcija koja bi trebala otkriti o čemu se radi.

- Za sada nema osumnjičenih, no pokrenuli smo istragu i imamo par tragova - kazao je Fadzil za Reuters.

Jong Nam je boravio uglavnom izvan zemlje i javno je govorio protiv svoje obitelji i o kontroli u izoliranoj zemlji. Nekoliko puta dosad je ponovio kako nema interesa za vođenjem države.

- Ako se potvrdi da je ubojstvo Kim Jong Nama počinio sjevernokorejski režim, to će biti jasan dokaz brutalnosti i nehumanosti Kim Jong Una - kazao je južnokorejski premijer Hwang Kyo-ahn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:32