PITANJE GRANICE

PRVI RAZGOVOR CERARA I PLENKOVIĆA NAKON ARBITRAŽNE PRESUDE Slovenski premijer nazvao hrvatskog kolegu: 'Pozvao sam ga na sastanak u Ljubljanu'

Andrej Plenković i Miro Cerar
 Boris Kovačev / Tea Cimas / Hanza Media

Slovenski premijer Miro Cerar objavio je da se već čuo s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem. Reakcija je to na odluku Arbitražnoga suda o graničnom sporu između Hrvatske i Slovenije.

- Nazvao sam Andreja Plenkovića i pozvao ga na dijalog oko implementacije. Pozvao sam ga na sastanak, koji će se dogoditi 12. srpnja u Ljubljani - napisao je Cerar na Twitteru.

Inače, nešto ranije je održao press konferenciju na kojoj je poručio da 'odluku suda treba poštivati'.

- Slovenija i Hrvatska su to pokušale riješiti bilateralno, ali bezuspješno, pa su se dogovorile da će to riješiti uz pomoć treće strane, nezavisnog Arbitražnog suda. Arbitražni sud je precizno i detaljno proučio sve dokumente iz Hrvatske i o nedozvoljenoj komunikaciji koju je RH navela kao opravdanje da pokuša izaći iz procesa. Sud je procijenio nakon svega da nastavlja sa svojim radom i danas je donio konačnu i obvezujuću presudu - naveo je Cerar. Cijelu izjavu pročitajte na OVOJ poveznici.

Nešto prije toga reagirao je i sam Andrej Plenković, koji je poručio da Hrvatska ovu odluku ne smatra obvezujućom.

Njegovu reakciju možete također pronaći i na OVOJ poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:30