ATENTAT NA PREMIJERA SRBIJE?

PRVI REZULTATI ANALIZE ORUŽJA PRONAĐENOG KOD VUČIĆEVE KUĆE 'Zolje su stigle s jednog hrvatskog ratišta'

 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

“Nemam podataka osim onih do kojih ste vi došli”, rekao je u nedjelju na konferenciji za medije srpski premijer Aleksandar Vučić vezano uz oružje koje je u subotu predvečer pronađeno u blizini njegove obiteljske kuće.
Nije želio ulaziti u teorije zavjere, ali je ipak dodao kako je “čudno mjesto na kojem je pronađeno oružje”.

Rekao je da se nada da je oružje tamo slučajno ostavljeno, ali je i to zabrinjavajuće budući da je riječ o mjestu na kojem se igraju djeca. “Da je eksplodirala zolja, ubila bi dvadesetero djece”, rekao je Vučić i dodao još jedan argument tezi da je riječ o slučajnosti: “Da je to netko htio sakriti, otišao bi kilometar i pol dalje”. Srpski je premijer rekao i da treba pričekati konačne rezultate istrage. Ipak, rekao je i da “prepoznaje rukopis zolja” te da je toga bilo i ranije u sličnim organizacijama.

Nešto konkretniji bio je srpski ministar vanjskih poslova Nebojša Stefanović: - Utvrdili smo podrijetlo jednog dijela naoružanja. Dio ručnog bacača dolazi s jednog hrvatskog ratišta, a dvije bombe s ratišta u blizini Sarajeva. To su prvi podaci, radit ćemo dalje kako bi otkrili koje su osobe mogla doći u posjed tog oružja.

Srbija se nalazi u politički vrlo osjetljivoj situaciji jer je već počela kampanja za predsjedničke izbore u kojima predsjednik Tomislav Nikolić igra na rusku kartu i želi Vučićevu podršku. Protekli je tjedan Srbija bila u središtu skandala jer su njezini državljani uhićeni u Crnoj Gori pod optužbom da su planirali napade u slučaju pobjede stranke Mila Đukanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:07