DRAMA

PUTIN DIGAO VOJSKU NA NAJVIŠI STUPANJ PRIPRAVNOSTI Ruske snage na Krimu u napetom iščekivanju: 'Ovo je stvarna prijetnja'

Ukrajina navodi da su pokusi, dogovoreni za 1.i 2. prosinca, legitimni i bit će izvedeni u okviru međunarodnih obveza i sporazuma
Ilustracija
 Pavel Rebrov / REUTERS

Ruske snage protuzračne obrane na najvišem su stupnju pripravnosti uoči planiranog pokusnog ispaljivanja projektila pored Krima, navodi novinska agencija TASS izjavu krimskog vojnog izvora u srijedu.

Moskva je prosvjedovala protiv planova za pokusno ispaljivanje pored Krima, koji je Rusija pripojila 2014. godine.

Ukrajina navodi da su pokusi, dogovoreni za 1.i 2. prosinca, legitimni i bit će izvedeni u okviru međunarodnih obveza i sporazuma.

"Ukrajinske vježbe vrsta su varke za javnost čija je svrha stvoriti nervozu, no u svakom slučaju vojska to smatra stvarnom i mogućom prijetnjom i ruske protuzračne snage na Krimu stavljene su na najviši stupanj pripravnosti", rekao je izvor za agenciju TASS.

"To se ne odnosi samo na kopnene postrojbe, nego i na brodovlje s protuzračnom obranom jer brodovi crnomorske flote mogu neovisno odgovoriti na takve prijetnje", rekao je izvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:34