FRANCUSKA

RASKRINKALI MINISTRA POLICIJE: UHLJEBIO VLASTITE KĆERI Djevojke od 15 i 16 godina tijekom ljetnih praznika od države utržile 55.000 eura

 Charles Platiau / REUTERS

Francuski ministar unutarnjih poslova Bruno Le Roux nova je osoba na francuskoj političkoj sceni upletena u skandal oko zapošljavanja svojih kćeri tinejdžerki tijekom praznika, piše u utorak BBC.

Socijalistički ministar inzistira da su ljetni poslovi njegovih kćeri bili legitimni, ali ga je premijer pozvao na odgovornost.

Tvrdi se da su djevojke sudjelovale i u drugim aktivnostima dok su primale plaću.

Predsjednički kandidat desnog centra Francois Fillon već je pod istragom zbog sličnih optužbi. U početku je bio favorit na izborima, no zbog tog je skandala pao na treće mjesto.

Optužbe protiv ministra Le Rouxa iznesene su u ponedjeljak u emisiji Quotidien TV, kada ga je novinar upitao o ljetnim poslovima njegovih kćeri između 2009. i 2016.

"Naravno da su moje kćeri radile za mene tijekom ljeta i drugih školskih praznika, ali nikada stalno", rekao je.

Njegove kćeri počele su raditi za njega kada su imale 15 ili 16 godina i zajedno su skupile 24 ugovora na određeno vrijeme vrijedna ukupno 55.000 eura, navodi BBC.

U međuvremenu je Bruno Le Roux objavio kako podnosi ostavku, no i dalje ustraje na tome da nije učinio ništa pogrešno zapošljavajući svoje kćeri, ali je naveo kako odstupa iz poštovanja prema vladi i kako bi omogućio ministarstvu unutarnjih poslova da se bori protiv terorizma i ostalih sigurnosnih izazova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:16