'OVO JE DIVNO'

RODMAN DOŽIVIO EMOTIVNI SLOM USRED INTERVJUA O KIMU I TRUMPU NA CNN-u Grcao u suzama: 'Prijetili su mi smrću, nisam smio doma, a Kim je samo dijete'

 
 screenshot

Nedugo nakon što je u Singapuru započeo sastanak američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una u četiri oka, CNN je u program uživo iz Singapura uključio bivšeg košarkaša Dennisa Rodmana.

On je u nekoliko navrata posjetio Sjevernu Koreju te se družio s Kimom, koji je poznat kao veliki obožavatelj košarke, a s obzirom da je u više navrata bio i u društvu Donalda Trumpa, CNN ga je predstavio kao 'trenutno najbolji izvor informacija o dvojici lidera, posebice Kimu'.

Razgovor koji je vodio Chris Cuomo ubrzo se pretvorio u Rodmanovu bizarnu emotivnu tiradu, s obzirom da se u jednom trenutku rasplakao. Košarkaš je na glavi imao kapu sa sloganom iz Trumpove kampanje 'Make America Great Again', a suze je počeo roniti u trenutku kada je govorio o svojoj 'lojalnosti' i 'povjerenju' u Sjevernu Koreju.

- Svima sam govorio da će se vrata otvoriti... Ovo je divno, divno, divno... Kada sam sve to govorio, kad sam se vraćao doma otamo, dobivao sam toliko prijetnji smrću, a vjerovao sam u Sjevernu Koreju... Nisam smio doći u vlastitu kuću, morao sam se skrivati mjesec dana, ali moja je glava ostala uzdignuta jer znao sam da će se stvari promijeniti. Nema više mržnje, rekao je Rodman grcajući u suzama i očito pripisujući sebi dio zasluga za činjenicu da su se Trump i Kim sastali, što je prvi put od okončanja Korejskog rata da se nalaze jedan predsjednik Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država.

- Mene politika u ovoj cijeloj situaciji uopće ne zanima, dodao je Rodman, koji je Kima opisao kao 'veliko dijete, iako je malen rastom'.

Kazao je da se Kim voli zabavljati, da svome narodu želi dobro i da bi volio posjetiti SAD. Naveo je i da, kada je riječ o košarci, razumije dosta engleskog.

- Kim Jong-un nije glupan, istaknuo je Rodman, koji je u Singapur stigao u organizaciji Potcoina, kompanije koja se bavi kriptovalutama s fokusom na marihuanu. Ista je kompanija Rodmanu platila njegov zadnji posjet Sjevernoj Koreji tijekom kojega je, kako on tvrdi, kimu darovao Trumpovu knjigu 'The Art of the Deal', a koju je Kim navodno i pročitao u nastojanju da upozna američkog predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:32