NERIJEŠEN SLUČAJ

SUĐENJE ZA UBOJSTVO DJEVOJKE PRIMAKLO SE KRAJU, MLADIĆ PROGOVORIO 'Izudarao sam je, zadavio, ustao i obrisao krv. Mogu li dobiti rad za opće dobro?'

 
 Screenshot/Instagram

Roditelji djevojke koja je ubijena dok je joggirala New Yorkom u kolovozu 2016. rasplakali su se na sudu dok je ubojica njihove kćeri detaljno opisivao kako joj je oduzeo život.

Cathie i Philip Vetrano sjedili su u sudnici dok je Chanel Lewis mirno pričao kako je Karinu Vetrano brutalno pretukao i potom je zadavio, piše New York Post.

- Bio sam potpuno lud, pred očima mi je bilo sve crveno - kazao je Lewis policajcima na videu. Snimka zabilježena u veljači puštena je u ponedjeljak na saslušanju.

Policija je ustvrdila kako je 21- godišnjak ubio 30-godišnjakinju 2. kolovoza prošle godine dok je trčala u Spring Creek parku u Queensu.

Lewis im je kazao kako ju je zgrabio s leđa i udario pet puta dok se nije onesvijestila.

- Nije vikala - kazao je na videu bez ijedne emocije na licu.

- Izudarao sam je, zadavio sam je. Pala je, a ja sam ustao i pobrisao krv. Bila je mirna, ležala u vodi - potom je pokazao na svoje lice i objasnio da joj je glava bila cijela pod vodom.

Nakon što je ispričao kako ju je ubio, pitao je postoji li mogućnost rada za opće dobro. Mislio je kako se tako može iskupiti za optužbu.

Inzistirao je kako ju nije zlostavljao - kao što su to sugerirali policajci koji su je pronašli s hlačicama oko zglobova.

- Nisam napravio ništa što su rekli, seksualno je zlostavljao ili slično - kazao je i dodao kako je bio potresen nakon što je počinio ubojstvo i otišao kući kako bi spriječio krvarenje iz rane na njegovom licu koje je Karina ogrebala.

Policiji je kazao kako ju je ubio jer se 'tip doselio u njegovu kuću i susjedstvo, međutim, nitko nije shvatio što je time želio reći.

Lewis je uhićen 4. veljače i prvotno je odbio razgovarati s policijom. Zamolio ih je može li upaliti televiziju, a zatim priznao ubojstvo nakon što je gledao crtane filmove u policijskoj postaji cijelu noć, kazao je detektiv na sudu u ponedjeljak.

Philip Vetrano kazao je za New York Post kako se obrušio na Lewisovu obitelj kada ih je vidio kako dolaze u sudnicu u ponedjeljak.

- Otišli su iz sudnice. Nisu mogli slušati priznanje. Sad znamo od koga je Lewis naslijedio kukavičluk. Istina boli. Sutra će kazati kako njihov sin nije kriv - ljutito je kazao otac ubijene.

Inače, slučaj je sve do veljače ove godine bio pod velikim upitnikom. Naime, nakon što je Karina Vetrano pronađena mrtva, policija je pronašla otiske prstiju na njezinom vratu i DNK ubojice pod njezinim noktima.

Unatoč tome procedura traganja za ubojicom nije uspjela ni nakon što je pregledano 600 DNK uzoraka, od kojih se ni jedan nije podudarao s ubojičinim. Policija je ponudila 35.000 dolara za informaciju o ubojstvu.

Početkom veljače policija je objavila kako je osumnjičeni priveden na ispitivanje, a kasnije su objavili da je 20-godišnjak iz Brooklyna, Chanel R. Lewis, uhićen i optužen za ubojstvo nakon što se njegov DNK poklopio s onim na mjestu ubojstva.

Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:04