NEMA MILOSTI

TEŠKA KAZNA ZA ČLANICU PUSSY RIOTA Nadežda Tolokonikova prebačena u zatvor u središtu Sibira

A picture taken on April 26, 2013, shows one of the jailed members of the all-girl punk band "Pussy Riot," Nadezhda Tolokonnikova, standing in the defendant's cage in a court in the town of Zubova Polyana, in the Republic of Mordovia. Nadezhda Tolokonnikova declared today a hunger strike to protest what she described as conditions of slave labour and threats of death at her Russian prison camp. AFP PHOTO / MAKSIM BLINOV
 AFP / AFP ImageForum

Nadežda Tolokonikova, članica art-punk skupine Pussy Riot koja je trenutačno na izdržavanju zatvorske kazne, kažnjena je premještajem u zatvor u središtu Sibira, tvrdi njezina obitelj.

Njezin suprug Petija Verzilov tvrdi kako je dobio pouzdanu informaciju da mu je žena prebačena u regiju Krasnojarsk, više od 3000 kilometara od Moskve. Tamo će biti smještena u jednu od zatvoreničkih kolonija. Verzilov kaže kako je siguran da je prebacuju radi njezinih istupa u javnosti, te da je ovako žele ušutkati.

Tolokonikova je početkom mjeseca obznanila kako štrajka glađu zbog neljudskih uvjeta u zatvoru u pokrajini Mordovija. Njezin štrajk izazvao je dosta publiciteta i rasprava o stanju ruskih zatvora. Uprava zatvora je 21. listopada objavila da će aktivistkinju prebaciti u drugi zatvor. Od tada se nije znalo ništa o njoj i njezina obitelj nije imala kontakt s njom, sve do ovih informacija o njezinom slanju u sibirsku kažnjeničku koloniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 05:51