BEZ IKAKVOG SRAMA

TROJE DJECE MINISTRA IZ BiH DOBILO STIPENDIJU ZA SOCIJALNO UGROŽENE U HRVATSKOJ Sa 17.300 kuna mjesečno roditelji ih nisu mogli školovati?!

Ilustracija
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinka Mihaljevića, dobilo je stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj.

Kako saznaje Žurnal ministarska plaća od 2.950 maraka, naknade za rad u povjerenstvima, plaća supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje od 1.500 maraka – ukupno oko 4.500 maraka, nisu im bili dovoljni.

Prema pisanju Žurnala ministrova djeca našla su se na rang listi studenata s prebivalištem u Hrvatskoj te su se prijavili u E kategoriju za državne stipendije koju čine 'redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socio-ekonomskog statusa'.

U navedenim uvjetima za stipendiju navodi se kako 'prosječni mjesečni prihodi po članu obitelji ne prelaze 65% proračunske osnovice (2.161,90 kuna) koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom (podatke o prihodima Ministarstvo preuzima iz službene evidencije porezne uprave za prvih 6 mjeseci 2016. godine)'.

Djeca ministra u svojoj prijavi za stipendiju naveli su da su slabijeg imovinskog statusa i da primaju približno 900 KM mjesečno.

Da su se njegova djeca našla na popisu stipendija Republike Hrvatske potvrdio je i sam ministar Mihaljević, ponosno ustvrdivšii: 'Hvala bogu da jesu na listi'.

No raspoloženje mu se promijenilo kada mu je postavljeno pitanje kako to da su se njegovi potomci našli među studentima slabijeg socio-ekonomskog stanja, obzirom na visinu njegove ministarske plaće.

'Ne znam ništa o tome', kazao je ministar Mihaljević te novinarima poručio da njega i njegovu obitelj ostave na miru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:25