U VELENJU

U Sloveniji u posljednja 24 sata potvrđena samo jedna nova zaraza koronavirusom

U ponedjeljak je otkriveno troje zaraženih, u utorak četiri, u srijedu osam, u četvrtak dvoje, a u petak šest slučajeva
 Jure Makovec/AFP

U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 758 obavljenih testiranja potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a nije bilo novih smrtnih slučajeva, objavila je u nedjelju slovenska vlada.

Novi slučaj zaraze zabilježen je u Velenju, prema podacima portala ministarstva zdravstva.

Slovenija je ovog tjedna zbog povećanog broja zaraza od kojih je dobar dio bio importiran uvela ograničenja za putovanja iz Srbije, BiH i Kosova, a broj novotkrivenih slučajeva varirao je iz dana u dan.

U ponedjeljak je testiranjem otkriveno troje zaraženih, u utorak četiri, u srijedu kad je zabilježen najveći broj slučajeva bilo ih je osam, u četvrtak dvoje zaraženih, a u petak šest slučajeva.

Ukupni broj potvrđenih zaraza u Sloveniji od početka epidemije sada je 1520 nakon obavljenih 92.008 testova. Trenutno je 35 aktivnih slučajeva infekcije. Zbog Covida-19 hospitalizirano je 6 pacijenata, među njima jedan koji treba intenzivnu njegu.

Epidemija koronavirusa, njezin utjecaj na gospodarsku i drugu suradnju, ali i režim na granici i eventualne restrikcije bit će jedna od tema susreta slovenskog ministra vanjskih poslova Anže Logara i njegova austrijskog kolege Alexandera Schallenberga u Ljubljani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 19:55