ŽIVOT IZ TRAČ RUBRIKA

UPOZNAJTE FAVORITA ZA NOVOG FRANCUSKOG PREDSJEDNIKA S 15 godina se zaljubio u 24 godine stariju nastavnicu iz katoličke škole, majku troje djece

 Reuters

Medijima 39-godišnji Emmanuel Macron nije zanimljiv samo zbog svog političkog angažmana i kao nezavisni kandidat na predstojećim izborima za predsjednika Francuske, na tapeti je vrlo često njegov privatni život.

Njegova supruga Brigitte Trogneux, 24 godine starija, bila mu je nastavnica u privatnoj katoličkoj srednjoj školi koju je pohađao u Amiensu. Upoznali su se u razredu, kad je Macron imao 15 godina, a njihova je veza postala službena kad je navršio 18. U knjizi koju je objavio u studenom prošle godine, ‘Revolution’, sam opisuje aferu kao ‘ljubav često tajnu, često skrivenu, i pogrešno protumačenu’.

French Economy minister Emmanuel Macron and his wife Brigitte Trogneux arrive at the Elysee Palace in Paris, France, to attend a dinner in honour of Spain's King Felipe VI and Queen Letizia, June 2, 2015. REUTERS/Philippe Wojazer - RTR4YJV1
REUTERS

Brigitte je u to vrijeme bila udana s troje djece, a s učenikom se navodno zbližila dok su zajedno radili na jednoj školskoj predstavi. ‘Pisali smo zajedno komad i malo pomalo me oduševljavala njegova inteligencija. Nije bio poput drugih’, rekla je u dokumentarcu za televiziju France 3.

Kako piše list Le Parisien, koji je razgovarao s bivšim Macronovim prijateljima iz razreda, bio je njezin ljubimac u razredu. ‘Uvijek je njega uzimala kao primjer. Potpuno ju je šarmirao njegov talent za pisanje. Stalno je pisao pjesme, a ona ih je čitala pred razredom’, rekao je Macronov prijatelj iz školske klupe.

Emmanuel Macron, nasmijano lice liberalizma

Na kraju školske godine tada 16-godišnji Emmanuel priznao je svoju ljubav prema nastavnici. To se, naravno, nije svidjelo njegovim roditeljima koji su ga navodno natjerali da školu završi u Parizu, no par je ostao u kontaktu. Brigitte se razvela od muža i počela živjeti s Macronom kad je napunio 18 godina. Vjenčali su se 2007. godine, upravo kad je on započinjao političku karijeru.

I sam Macron je u nekoliko navrata njihovu vezu nazvao neuobičajenom, no snažnom.

Former French economy minister Emmanuel Macron (R) and his wife Brigitte Trogneux attend a political rally for his political movement, En Marche !, or Forward !, in Le Mans, France, October 11, 2016. REUTERS/Stephane Mahe       - RTSRT6S
REUTERS

Upravo zahvaljujući tome, u jeku najave kandidature i kampanje krajem prošle godine mediji su počeli izvlačiti detalje iz njihove veze i postali su redovita pojava na naslovnicama tabloida.

No, ni tu nije kraj tračevima. Prije manje od mjesec dana ruski portal Sputnik objavio je da Macrona uvelike podržava gay lobi, a još su ranije krenuli tračevi da je u homoseksualnoj vezi s radijskim urednikom Mathieuom Galletom. Macron je odbacio sve navode o homoseksualnosti rekavši za Telegraph: ‘Ako su vam rekli da vodim dvostruki život s gospodinom Galletom, to je zato što mi je pobjegao hologram.’

French Economy minister Emmanuel Macron and his wife Brigitte Trogneux arrive at the Elysee Palace in Paris, France, to attend a dinner in honour of Spain's King Felipe VI and Queen Letizia, June 2, 2015. REUTERS/Philippe Wojazer - RTR4YJUW
REUTERS

Ankete: Macron će u drugom krugu pobijediti Le Pen sa 61 posto glasova

Neovisni kandidat na francuskim predsjedničkim izborima Emmanuel Macron pobijedit će dužnosnicu krajnje francuske desnice Marine Le Pen u drugome krugu francuskih predsjedničkih izbora sa 61 posto glasova, pokazali su rezultati istraživanja javnog mišljenja koje je u nedjelju objavila tvrtka Odoxa/Dentsu-Consulting poll.

Sudionici ankete smatraju da je Macronu vjetar u leđa dala ovotjedna najava saveza s političarem centra Francoisom Bayrouom, što mu je omogućilo da poveća prednost nad konzervativnim kandidatom Francoisom Fillonom.

Istraživanje je pokazalo da će Macron pobijediti Le Pen sa 61 posto glasova u odnosu na 39 posto.

Le Pen bi, po rezultatima ankete u prvome krugu trebala dobiti 27 posto glasova, Macron 25 posto, a Fillon 19 posto glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:35