UKLJUČENI I HELIKOPTERI

UTRKA S VREMENOM NA MONT BLANCU Pokvarila se žičara na 3.800 m visine, zatočeno 110 ljudi

 Denis Balibouse / REUTERS

Oko 110 osoba zatočeno je u gondolama žičare koja prevozi putnike u regiji Chamonix u francuskim Alpama, prenose svjetski mediji.

U tijeku je masovna operacija spašavanja u koju su uključeni i helikopteri, a vjeruje se da je došlo do kvara na žičari koje je prevozila veliku grupu ljudi.

Riječ je o žičari koja povezuje Francusku i Italiju u blizini vrha Mont Blanc, a kvar se dogodio na 3800 metara nadmorske visine, piše francuski Le Figaro. U operaciji spašavanja uključeni su francuski, talijanski i švicarski helikopteri, navodi isti list.

- U kontaktu smo s ljudima koji se nalaze u gondolama. Imaju vode i hrane i vrijeme je dobro pa očekujemo da će operacija spašavanja proteći dobro - rekao je za AFP Mathieu Dechavanne, direktor komapnije Mont Blanc koja upravlja gondolama. No, spasiocima bi probleme mogao stvarati mrak, koji je već pao...

Žičara "Panoramique Mont-Blanc" prolazi iznad ledenjaka skijališta Vallee Blanche i omogućuje razgledavanje masiva Mont-Blanc, čiji najviši vrhunac ima 4810 metara. Gondole imaju po četiri mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:28