KAD ULTRA DESNIČARI MARŠIRAJU

VIDEO: BRUTALNI NAPAD KOJI SRAMOTI NJEMAČKU Više od 100 neonacista napalo 20 migranata, šake i kamenje letjeli na sve strane!

 youtube screenshot

Grad Batzen u istočnoj Njemačkoj u srijedu navečer bio je poprište brutalnog napada neonacista na izbjeglice u kojem je sudjelovalo više od 100 desničara i 20-ak tražitelja azila.

Sve je počelo kada su neonacisti 'marširali' gradom i pritom naletjeli na 20 migranata koji su krenuli prema svom prihvatilištu. Ubrzo su krenule međusobne provokacije, a desničari su počeli urlati 'Bautzen - samo za Nijemce'. Migrantima te riječi nisu baš najbolje sjele tako da je ubrzo krenuo brutalni obračun. Policija je potvrdila da su boce i šake letjele na sve strane. Krvava tučnjava je trajala nekoliko minuta, sve dok trenutka kada su migranti shvatili da se trebaju povuči u svoje prihvatilište.

Policija je oštro osudila incident i ponašanje desničara, ali su i dodali da ni miganti nisu bili baš tako nedužni. Kažu da su gađali policiju bocama, iako su ih oni pokušali spasiti. Sreća u cijeloj priči je da su samo dvije osobe završile u bolnici. Među njima je 18-godišnji Marokanac koji je zamalo stradao i dok ga je Hitna pomoć odvozila u bolnicu. Naime, pomahnitali desničari ciglama su gađali ambulantno vozilo koje ga je prevozilo.

Inače, ovo nije prvi put da se lokalno stanovništvo u Bautzenu okrenulo protiv migranata. U veljači je čak zapaljen hotel koji je u međuvremenu postao prihvatilište za tražitelje azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:31