NEREDI

VIDEO: BRUTALNI SUKOB Bijesna gomila nakon ubojstva američkog crnca ozlijedila 12 policajaca

 REUTERS

WASHINGTON - Dvanaest policajaca ozlijeđeno je u utorak navečer u Charlottei, u Sjevernoj Karolini, na istoku SAD-a, u sukobima do kojih je došlo nakon ubojstva američkog crnca kojega je ubio policajac, također crnac, objavile su vlasti i lokalni mediji.

Po medijima, zasad još neutvrđen broj civila također je ozlijeđen u sukobima.

Nakon smrti Keitha Lamonta (43), prosvjednici su se okupili blizu mjesta gdje je ubijen s transparentima na kojima je pisalo "I životi crnaca su važni" te uzvikujući "Bez pravde nema mira", objavila je lokalna tv postaja. Scott je bio u parkiranom automobilu i imao je oružje, tvrdi policija. Njegovi bližnji i svjedoci kažu da je bio nenaoružan.

Protestors demonstrate in front of police officers wearing riot gear after police fatally shot Keith Lamont Scott in the parking lot of an apartment complex in Charlotte, North Carolina, U.S. September 20, 2016. REUTERS/Adam Rhew/Charlotte Magazine   MANDATORY CREDIT. FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.
REUTERS

U sukobima je "ozlijeđeno 12 policajaca od kojih je jedan pogođen u glavu kamenom", objavila je na Twitteru policija Charlotte-Mecklenberga. Ti su policajci ozlijeđeni "dok su štitili našu zajednicu tijekom prosvjeda", dodaje policija.

Lokalna tv postaja WSOC-TV istaknula je da je policija morala pribjeći oružju i suzavcu kako bi suspregnula bijes gomile. Nekoliko je policijskih vozila napadnuto i oštećeno.

Odgovoran za smrt Keitha Lamonta Scotta, policajac Brentley Vinson, smijenjen je s dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:25