SNIMLJENA NEZGODA

VIDEO: ČUJE SE PJESMA, A ONDA 'KLIK' I 'BUM'! Sirijski pobunjenici raznijeli se dok su snimali selfie mobitelom povezanim s bombom

 Screenshot

Pobunjenik iz Sirije raznio je sebe i svoje kolege u trenutku kada je mobitelom koji je bio povezan s bombom okinuo selfie.

Snimka, za koju nije potvrđeno da je autentična, pokazuje članove Slobodne sirijske vojske, vodeće pobunjenička skupine u Siriji, kako su se okupili oko kamere.

Na snimci se vidi osmorica muškaraca kako sjede ispred pobunjeničke zastave i pjevaju u mikrofon, a ispred njih na stolu stoji oružje.

Jedan od njih potom podiže mobitel u zrak kako bi uslikao sebe i ostale pobunjenike. Prije nego li je eksplozija zatresla sobu i napunila je dimom, čuje se 'klik' na mobitelu.

Kad se prašina raščistila, vidi se kako je kamera od siline udara bačena na pod i uperena prema stropu na kojem se vrti ventilator.

Pobunjenici se čuju kako uzvikuju 'Alahu Akbar' dok preskaču preko kamere kako bi pomogli svojim zapovjednicima.

Činjenica da kamera nije uništena sugerira da je bomba bila manja nego one koje inače koriste pobunjenici u Siriji ili pak Islamska država.

Nije poznato je li itko stradao u eksploziji.

Slobodna sirijska vojska povezana je sa zapadnom koalicijom i bori se protiv Islamske države, a ujedno i protiv snaga odanih sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 00:41