DOLIJAO JE

VIDEO: 'IZAĐI VAN, NEĆEMO TE UBITI!' Irački i kurdski vojnici snimili nevjerojatan trenutak predaje džihadista, prljav i ofucan izašao je iz rupe...

 Screenshot: YouTube

Nakon što su snage iračke vlade zauzele Nimrud, drevni asirski grad koji je Islamska država (IS) osvojila prije dvije godine, nastavljaju se borbe s džihadistima u predgrađima Mosula.

U nedjelju navečer procurile su snimke s bojišnice koje zorno pokazuju kako snaga ISIS-a sve više kopni dok se njihovi borci nalaze u praktički bezizlaznoj situaciji. U jednom od tih snimaka na kameri je zabilježen trenutak kada su postrojbe kurdskih Pešmerga opkolile grupicu ISIS-ovaca u jednoj zgradi te ih natjerale na predaju.

Na početku snimke Pešmerge viču džihadistima da izađu van, uz obećanje da ih "neće ubiti". Kako bi ih uvjerili da nemaju izbora, vojnici ISIS-ovcima govore kako su već uhvatili njihove prijatelje, navodeći imena zarobljenih džihadista.

Nakon par minuta uvjeravanja iz ruševnog kućerka izlazi otrcani i prljavi džihadist duge i neuredne kose i brade. U znak predaje podigao je ruke visoko u zrak te u jednom momentu otkrio i razgolićeni torzo kako bi pokazao da ne nosi oružje (potencijalno samoubilački pojas).

Nakon što su ga vojnici opkolili i pritisli uza zid on ih je uvjeravao da se neće raznijeti te odmah pitao koliko je njegovih prijatelja s njima. Kurdi mu odgovaraju da su ih ulovili petoricu, a on im je uzvratio informacijom da su u kući još trojica, možda četvorica džihadista koji su živi i ne žele se predati.

Nakon dodatne vike i odguravanja nekoliko vojnika koji su nešto "prisnije" htjeli porazgovarati s džihadistom, snimka prestaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:35