PRAH I PEPEO

VIDEO: PRVE FOTOGRAFIJE SIRIJSKE ZRAČNE BAZE Nakon 59 ispaljenih tomahawka od ponosa Asadova režima nije ostalo mnogo...

 SYRIAN TV via Reuters TV

Nakon što su zapadne sile optužile Asada za napad kemijskim oružjem na uporište pobunjenika i džihadista u provinciji Idlib, u kojem je poginulo više od 70 osoba, među njima i mnogo djece, američki predsjednik Donald Trump je naredio napad na zračnu bazu Shayrat.

Iz te su vojne baze poletjeli sirijski avioni koji su po svemu sudeći spalili projektile s bojnim otrovom.

Sirijski ministar informiranja u petak je objavio da je šest osoba poginulo u američkom napadu, tijekom kojeg je ispaljeno 59 projektila "Tomahawk", dok su Rusi naveli da je uništeno nekoliko postrojenja u bazi, kao i devet zrakoplova.

Agencija Reuters objavila je fotografije uništene zračne baze koje možete pogledati u galeriji ispod, kao i video za koji Rusi tvrde da pokazuje uništenu zračnu bazu iz zraka.

Merkel izrazila razumijevanje za američki napad na Siriju

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je u petak razumijevanje za američki napad na sirijsku zračnu bazu iz koje je navodno pokrenut napad kemijskim oružjem ovaj tjedan imajući u vidu patnje sirijskog naroda.

"Napad Sjedinjenih Država je razumljiv s obzirom na razmjere ratnih zločina, patnje nedužnih ljudi i blokadu u Vijeću sigurnosti UN-a", kazala je Merkel. Napade je opisala kao "ograničene i ciljane."

Sjedinjene Države su u petak ispalile desetke krstarećih projektila na sirijsku zrakoplovnu bazu Shayrat za koju kažu da je iz nje pokrenut smrtonosni napad kemijskim oružjem ovaj tjedan. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:38