KREĆE LOV

VIDEO: SVEMIRSKA MAPA POKAZALA ZAGONETKU Slavni astronaut snimio čudnu anomaliju, je li riječ o potonulom blagu vrijednom milijarde?

 Screenshot YouTube

Darrell Miklos ima namjeru spustiti se u dubine Kariba zbog lova na blago, koje bi, barem se tako nada, moglo vrijediti milijarde dolara. Kao vodič će mu poslužiti svemirska mapa blaga koju je nacrtao Gordon Cooper, slavni astronaut NAS-e.

Cooper, inače bliski Miklosov prijatelj, bio je jedan od prvih NASA-inih astronauta te je oborio mnoge rekorde.

U posljednjoj i najdužoj misiji Cooper je pilotirao 222 sata u svemiru te je tijekom nje čak 22 puta obišao Zemlju i snimio na tisuće fotografija površine zemlje.

Svrha njegove misije, barem koliko je javnost bila upoznata, bilo je proučavanje efekata dugotrajnog boravaka u bestežinskom stanju. No, te su fotografije ujedno poslužile i kao osnova njegove 'svemirske mape blaga', za koju se sada Miklos nada da bi ga mogla odvesti do potonulog blaga, piše RT.

Tijekom vremena provedenog u svemiru, Cooper, koji je preminuo 2004. godine, uočio je stanovite 'anomalije' na površini zemlje za koje je smatrao da su nastale kao posljedica brodoloma.

Kada se vratio na Zemlju, Cooper je uložio veliki trud da od svojih fotografija, zapažanja, dnevnika kapetana te drugih povijesnih podataka, napravi svemirsku mapu blaga.

Cooper je umro prije nego li je stigao istražiti lokaciju skrivenog blaga, no mapu je ostavio svom bliskom prijatelju Miklosu u nadi da će profesionalni lovac na blago dokazati da je njegova teorija tačna.

'Ne namjeravam zadržati blago ako ga pronađem. Ovo ne radim samo radi lova na blago. Ovo radim da bih odao počast heroju kojeg doživljavam kao oca. Ispričati ću priču i završiti projekt ili nekoliko njih, koji nismo mogli završiti zajedno', kazao je Miklos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:16