PROBLEMI ZA NOVOG PREDSJEDNIKA

ZAR ŽIVIMO U NACISTIČKOJ NJEMAČKOJ? Trump podivljao na američke tajne službe što su dozvolile da 'lažne vijesti' procure u javnost

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 11.01.2017. u 11:58

Mike Segar/File Photo / REUTERS

Informacije koje navodno kompromitiraju budućeg američkog predsjednika dominirat će dugo odgađanom konferencijom za medije koju će Donald Trump održati u srijedu navečer, prvi put nakon izborne pobjede te će u drugi plan baciti pitanja na koji način novi predsjednik kani razdvojiti svoje političke i gospodarske interese.

Mediji su u utorak navečer objavili tajno izvješće američkih obavještajnih agencija o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore, a ono sadrži i kompromitirajuće podatke koje su o Trumpu prikupile ruske obavještajne službe. O tome više možete pročitati OVDJE.

Te informacije, koje nisu službeno potvrđene, uključuju eksplicitne detalje o Trumpovim aktivnostima s prostitutkama u jednom moskovskom hotelu koje je snimila ruska tajna služba kako bi ga u budućnosti mogla ucjenjivati, piše New York Times.

Trump je na svom Twitter profilu te tvrdnje odbacio kao "lažne vijesti" i "lov na vještice", samo nekoliko sati prije svoje prve konferencije za medije otkad je 8. studenoga izabran za novog predsjednika Sjedinjenih Država.

Nakon toga je preko svoje omiljene drutšvene mreže odaslao još nekoliko poruka:

- Rusija je upravo objavila svoje mišljenje ovog neprovjerenog izvještaja plaćenog od političkih suparnika: 'Totalna laž van svake pameti...'

- Rusija nikada nije imala nikakav utjecaj na mene. Nema baš nikakve veze s Rusima  - nismo poslovali, nemam nikakve kredite kod njih, baš ništa!

- Dobio sam izbore lako, a moji pokvareni protivnici žele oskvrnuti tu pobjedi s lažnim vijestima. Kakva tužna država!

- Obavještajne službe nikad nisu smjeli dozvoliti da te lažne vijesti dođu u javnost. Ovo je posljednji udarac uperen u mene. Zar živimo u nacističkoj Njemačkoj?

Ta je konferencija prvotno bila zakazana za 15. prosinca, ali je zatim i odgođena. Izabrani predsjednik Trump nije održao konferenciju za medije od srpnja već je s javnošću komunicirao putem Twittera.

Novinari će Trumpa vjerojatno ispitivati i o njegovim poslovima i sukobima interesa, kao i o njegovim planovima nakon što 20. siječnja stupi na dužnost.

Budući predsjednik najavio je da će poništiti reformu zdravstva koju je proveo njegov prethodnik Barack Obama, prozvanu Obamacare.

Mnogo veću zabrinutost u svijetu bude njegove najave da će povući SAD iz Sporazuma o klimi, koji je ključan za borbu protiv globalnog zatopljenja.

Više od polovice Amerikanaca izrazilo je zabrinutost zbog toga što Trump nije  transparentan u izražavanju svojih namjera, a 57 posto ispitanika strahuje zbog potencijalnih sukoba interesa u administraciji budućeg predsjednika, stoji u anketi koju je u utorak objavio Pew Research Center.

Trumpova konferencija poklapa se sa saslušanjem u parlamentu Rexa Tillersona, njegova kandidata za državnog tajnika, kao i ministrice prometa Elaine Chao.

 

ELIPSO

Najnovije

Iz drugih medija