NEUGODNA SITUACIJA

ZEMLJA U KOJOJ SU TOČNOST I PRECIZNOST SVE Japanska željeznička kompanija ispričala se putnicima jer je vlak krenuo 20 sekundi prerano!

Ilustracija: E5 Series Shinkansen
 Toshinori baba / public domain

Željeznička kompanija u Japanu ispričala se putnicima nakon što jedan od njihovih vlakova krenuo 20 sekundi prije nego je polazak bio predviđen u voznom redu, piše BBC.

Menadžment odgovaran za liniju Tsukuba Express između Tokija i grada Tsukube "iskreno se ispričao zbog neugodnosti" koje su izazvali. U službenoj izjavi, kompanija je rekla da je vlak trebao krenuti 9:44:40, ali je umjesto toga krenuo u 9:44:20.

Do pogreške je došlo, kako kažu, jer osoblje nije provjerilo vozni red:

- Osoblje na vlaku nije dobro provjerilo vozni red te je vlak krenuo prerano - stoji u izjavi u kojoj se dodaje i da zbog ove, po njih očito značajne neugodnosti, nije bilo pritužbi putnika. Na toj liniji vlaku treba 45 minuta da bi iz Tokija stigao u Tsukubu.

Japan se ponosi mrežom brzih željeznica (Shinkansen) kojom je od 1964. godine do danas putovalo više od 11 milijardi putnika, a za cijelo to vrijeme nisu zabilježili ni jedan smrtni slučaj zbog sudara ili izlijetanja vlakova.

Kašnjenja vlakova, bilo brzih ili regularnih linija, su pak toliko rijetka da gotovo svaki put kad se dogode to bude vijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:19