IMA ISKUSTVA

ZGRADA VLADE NAPADNUTA HELIKOPTEROM, A KRIVAC JE ZVIJEZDA AKCIJSKIH FILMOVA?! Ispaljivao je granate na zgradu MUP-a i još uspio pobjeći

 Reuters, Instagram

Odmetnuti policijski časnik koji stoji iza helikopterskog napada na zgrade venezuelanske vlade zvijezda je akcijskog filma. Vlada predsjednika Nicolasa Madura priopćila je u srijedu da je Oscar Perez - pilot, ronilac i padobranac, odgovoran za pucanje i ispaljivanje granata na ministarstvo unutarnjih poslova i Vrhovni sud te otmicu helikoptera.

Taj incident, u kojemu nije bilo ozlijeđenih, vlada je nazvala "terorističkim napadom".

Oporbeni čelnici dovode u pitanje vladinu verziju događaja i navode da je to možda namješteno kako bi se skrenula pozornost s nastojanja Madura da promijeni ustav.

Venezuela se nalazi usred političke i ekonomske krize koja je potaknula masovne prosvjede. Prosvjedi protiv Madura traju već tri mjeseca. Mnogi su Venezuelanci bijesni na Madurovu vladu, koju optužuju za sve veću inflaciju, nestašice svega - od hrane do lijekova, te za gušenje ljudskih prava.

Prosvjednici traže izbore, oslobađanje uhićenih aktivista, međunarodnu pomoć i autonomiju parlamenta koji je pod vodstvom oprobene većine. U prosvjedima je dosad poginulo najmanje 75 osoba.

Foto de @saultorresdirector con Fránces. #tbt #throwbackthursday

A post shared by OSCAR PEREZ (@oscarperezgv) on

U video snimci objavljenoj na društevnim medijima Perez je rekao da se bori protiv tiranske i podle vlade.

Po nekim izvješćima, helikopter je za sobom vukao natpis na kojemu je pisalo "Sloboda!".

Perez (36) je bio producent i glumac u venezuelskom akcijskom filmu iz 2015. nazvanom "Odgođena smrt". U filmu se radi o spašavanju otetog poslovnog čovjeka i uključuje scene u kojima on puca iz helikoptera i izranja iz vode.

Policija je pokrenula potragu za Perezom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:21