SUĐENJE MLAĐEM BRATU

ZLOČIN PRIJE BOSTONSKOG MARATONA 'Carnajev prerezao grla trojici muškaraca'

Prijatelj Carnajeva Ibragim Todašev navodno priznao da su njih dvojica počinili to ubojstvo i to zbog svađe oko posla krijumčarenja narkotika

Ubijeni "bombaš iz Bostona" Tamerlan Carnajev definitivno je umiješan u trostruko okrutno ubojstvo koje se dogodilo nekih 16 mjeseci prije nego što su on i njegov mlađi brat Džohar izveli napad na Bostonski maraton u travnju ove godine, pokazali su jučer objavljeni sudski dokumenti.

11. rujna 2011. u jednoj kući u Walthamu u Massachusettsu ubijeni su Brendan Mess, Raphael Teken i Erik Weissman. Pronađeni su prerezanih grla, a tijela su im bila prekrivena marihuanom. Istraga o njihovu ubojstvu tapkala je u mjestu sve do svibnja ove godine kada je prijatelj starijeg Carnajeva Ibragim Todašev navodno priznao da su njih dvojica počinili to ubojstvo i to zbog svađe oko posla krijumčarenja narkotika. Praktički odmah nakon tog priznanja Todašev je ubijen ispred svoga doma u Orlandu. U njega je pucao agent FBI-a, tvrdio je, u samoobrani, ali kasnije je utvrđeno kako Todašev nije uopće bio naoružan.

Kako bilo, dokumenti prezentirani na suđenju Džoharu Caranajevu pokazuju kako federalni istražitelji definitivno zaključuju da je Carnajev stariji okrutno prerezao grkljanje trojici ljudi (jedan od njih mu je bio prijatelj). Obrana mlađeg napadača na Bostonski maraton traži da im se daju na uvid svi dokumenti povezani s ubojstvom iz 2011. Taj slučaj nije izravno povezan sa onim za što se Džoharu Carnajevu sudi, ali mogao bi pomoći obrani u tezi da je mlađi brat bio u strahu od starijeg koji je bio patološki ubojica i zato je pristao izvesti napad u kojem je ubijeno četvoro, a ranjeno na stotine ljudi. Podsjetimo, stariji brat ubijen je tijekom policijske potjere, a tužiteljstvo sada za Džohara Carnajva traži smrtnu kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:39