NAJDRAŽI PARK

FOTO: U POSJETU ZAGREBAČKOM ZOOLOŠKOM VRTU Kako je gibon Kenti prognozirao pobjedu Vatrenih

 Foto: Srđan Vrančić

Zagrebački Zoološki vrt proteklog je vikenda proslavio 91. rođendan uz bogato dvodnevno druženje i razne besplatne radionice za posjetitelje.

Osim toga, pod nazivom "Divlje srce grada", poznati fotograf Damir Hoyka izložio je svoje atraktivne i neobične fotomontaže koje stanovnike Vrta spajaju s vizurama grada, a djecu su dodatno razveselile razigrane maskote poput lava i lemura te igra "ZOO detektiv". Nasuprot vanjske nastambe za vodenkonje bilo je postavljeno veliko srce na koje su građani mogli zataknuti svoje želje vezane uz 91. rođendan, a u Edukacijskom centru posjetitelji su vidjeli kako se kroz povijest mijenjalo lice Zoološkog vrta na Maksimiru.

- Ova proslava gleda u budućnost. Dovršava se prva faza modernizacije. U sklopu tog projekta uređuje se Labuđi otok, a obnavljaju se Lavlji i Darwinov most te kip Napuljskog ribara. Grade se volijera za afričke ptice i kompleks Madagaskar sa suvenirnicom, dva mosta te novi glavni ulaz - poručio je ravnatelj Vrta, Damir Skok.

Inače, u subotu, dan uoči utakmice Turska-Hrvatska na Europskom nogometnom prvenstvu, gibon Kenti je precizno prognozirao pobjedu Vatrenih. Djelatnici ZOO-a pred njega su postavili dvije kutije s omiljenom slasticom. Na jednoj je kutiji bila hrvatska, a na drugoj turska zastava. Kenti je isprva krenuo prema 'turskoj' kutiji, no onda se iznenada odlučio za 'hrvatsku' te se pokazao vrlo dobrim prognostičarom. U ZOO-u su najavili da će i Kenti i u četvrtak prognozirati hoće li Vatreni pobijediti Češku.

Zagreb, 040410.
Zooloski vrt grada Zagreba.
Povodom blagdana Uskrsa zivotinje su dobile jestive pisanice. Neke su ih pojele, a neke su se samo igrale sa sarenim kuhanim jajima.
Na slici: Bjeloruki gibon
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX, Arhiva

U galeriji pogledajte kako dane u vrijeme 91. jubileja ZOO-a provode ostale životinje u Maksimiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:48