INCIDENT U MAKSIMIRU

KRATKOTRAJNA DRAMA U ZAGREBAČKOM ZOOLOŠKOM VRTU! Vučica pobjegla iz kaveza, posjetitelji se morali skrivati u nastambama dok je čuvari nisu uhvatili

 REUTERS

ZAGREB - Mlada vučica pobjegla je iz svojeg kaveza i ušla u javni prostor zagrebačkog Zoološkog vrta. Djelatnici Zoološkog zamolili su posjetitelje da se sklone u zatvorene nastambe dok je trajala potraga za vučicom

Nakon kraće potrage, vučica je uhvaćena i neozlijeđena vraćena u svoj kavez, a posjetitelji su mogli nastaviti razgledavanje vrta.

Reporterka Jutarnjeg zatekla se u Zoološkom vrtu u vrijeme bijega vučice, no kaže kako situacija nije bila dramatična.

- Svi su bili jako pristojni, samo su nas malo usmjeravali, rekla je i dodala kako nije bilo nikakve panike.

Neslužbeno doznajemo kako su djelatnici Zoološkog vrta pokušali spojiti mladi par vukova za potrebe parenja, no njihovo se udvaranje nije odvijalo po planu, i vučica je uspjela pobjeći čuvarima.

Nakon bijega, čuvari su vučicu ubrzo uspjeli uvatiti i uspavati strelicom, nakon čega je vraćena u nastambu.

Službenim se priopćenjem oglasio i Zoološki vrt, a njegov ravnatelj dr. vet. med. Damir Skok napisao je:

'U Zoološki vrt grada Zagreba stigao je par vukova. Mlada je ženka došla iz češkog Plzena, a mužjak iz njemačkog Berlina.

Nakon prilagodbe u zasebnim nastambama u ponedjeljak ujutro pristupljeno je njihovu spajanju. Našavši se u nepoznatoj situaciji, tj. u novom prostoru s nepoznatom jedinkom, mlada je ženka pobjegla. Istog je trena aktiviran sigurnosni protokol kako se ne bi ugrozili posjetitelji. Unutar manje od pet minuta timaritelji i zoolozi životinju su izolirali na lokaciji gdje su je mogli sigurno uspavati te nakon toga transportirati u nastambu. Nitko od posjetitelja pritom nije bio ugrožen, a izuzetno je bitno da ni životinja nije ozlijeđena.

Ovaj ćemo događaj dodatno preispitati i prema nalazima postrožiti sigurnosne protokole kako do sličnih incidenata u budućnosti ne bi moglo doći.

Žao nam je što o dolasku novih vukova u Zagreb javnost nismo mogli izvijestiti u boljim okolnostima.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:00