PRIVILEGIRANI GRAĐANIN

Mile Kekin o povlaštenom parkingu: Nisam jedini. Dobili smo kartu jer nemamo vanjskog parkinga

Tko je kralj Gornjeg Grada, osoba koja uživa takvu povlasticu, pitanje je koje na aktualnom satu Gradske skupštine pokrenula HDZ-ova zastupnica Margareta Mađerić

ZAGREB - Iako se godišnja parkirna karta u garaži Tuškanac od trećeg mjeseca 2011. godine plaća 16 500 kuna na godinu , direktor Zagrebparkinga napravio je ustupak Mile Kekinu, frontmenu grupe Hladno pivo i omogućio mu jedinstveni privilegij - Kekin uživa povlasticu i to plaća samo 1300 kuna na godinu.

Kako doznajemo, Kekinu i stanovitom Dragi Dragojeviću, Zagrebparking je u travnju ove godine produljio povlašteni parking na još godinu dana, iako je u ožujku za sve stanare Gornjeg Grada ta povlastica ukinuta.

- Kekinu i Dragojeviću ta karta vrijedi do 23. travnja 2012. godine i plaćaju je po 10 puta nižoj cijeni - kaže naš izvor.

Tko je kralj Gornjeg Grada, osoba koja uživa takvu povlasticu, pitanje je koje na aktualnom satu Gradske skupštine pokrenula HDZ-ova zastupnica Margareta Mađerić. Međutim nije htjela otkriti identitet te osobe.

- Ovo je samo jedan od primjera izlaženja ususret određenim građanima - kažu naši izvori iz Holdinga.

Ja i još nekoliko susjeda imamo parkirna mjesta u garaži. Nisam jedini. Godišnju kartu plaćam 1300 kuna. Parkirna mjesta smo dobili jer živimo u zoni u kojoj nema vanjskih parkirnih mjesta, rekao je Mile Kekin za Večernji list .

Robert Mišeta, direktor Zagrebparkinga priznao je da je Kekinu dozvolio povlašteno parkiranje u Tuškancu. Međutim ne na godinu dana, nego na par mjeseci.

- Došao je moj ured i molio me da mu produljim kartu. Pristao sam u dobroj vjeri i dozvolio to na par mjeseci. Međutim došlo je do šuma u komunikaciji pa su mu moji službenici produljili parking na godinu dana. Nismo još provodili odluku o ukidanju povlaštene cijene parkiranja u garažama jer nismo uspjeli dogovoriti prave cijene sa Gradom Zagrebom.

Kekin je bio jedini koji je to tražio, pa sam mu izašao u susret, nadajući se da će se Grad odazvati kako bismo regulirali cijene.

No to još uvijek nisu učinili - kaže Mišeta.

Na pitanje je li Kekin "građanin prvog reda" pa ima pravo razgovarati s direktorom u njegovu uredu, za razliku od "običnih građana" koji bi zasigurno "zapeli" već na blagajni, Mišeta odgovara:

- Vjerujte mi, primam baš sve građane i velika je gužva u mom uredu - kaže Mišeta.

Osim što se našao u središtu pozornosti jer je navodno Mile Kekinu dozvolio da se u garaži Tuškanac parkira po 10 puta nižoj cijeni od uobičajene, direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta danas je prozvan i zato što mu je Zagrebački holding platio zaostale dugove u Iskonu, njegovoj prethodnoj tvrtki.

Pitanje je postavila zastupnica HDZ-a Margereta Mađerić, prozivajući pritom predsjednika Uprave Ivu Čovića.

- Zašto je dio obveze za doškolavanje u iznosu od 20 tisuća kuna preuzeo Holding kada je to njegova osobna obveza? - upitala je Mađerić.

Čović je na to hladno odgovorio ustvrdivši da prema pravilniku o stručnom usavršavanju, Holding ljudima na takvim pozicijama može pokriti takve troškove pa je to učinio i za direktora Zagrebparkinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:15