MANIJAKALNI SADIST

NEVIĐENO ZVJERSTVO U NOVOM ZAGREBU Zlikovac s trećeg kata bacio dva psa i ubio ih, skoro se izvukao, ali je ipak otkriveno o kome je riječ!

 
 Google Maps

Mladi muškarac (28) otvorio je u četvrtak oko 10.30 prozor svojeg stana na trećem katu i bacio najprije jednog psa, a potom i drugog. Nesretne životinje pad s te visine nisu preživjele. Čovjek za kojeg policija sumnja da je zločinac odmah je sišao ispred zgrade i uzeo beživotna tijela u ruke te ih vratio u stan, vjerojatno pokušavajući prikriti zločin.

No, u tome nije uspio. Jedan je muškarac vidio pse kako padaju na tlo u Prilazu Ivana Visine u Sigetu, te je odmah pozvao policajce, koji su se u tom trenutku nalazili pokraj zgrade Prekršajnog suda. Svemu je, osim njih, svjedočila i jedna zaposlenica suda, koja je nemili prizor vidjela s prozora zgrade.

Muškarac, za kojeg još nije utvrđeno je li i vlasnik pasa, je pokušao pobjeći, no policija ga je brzo pronašla. Pozvali su Hitnu pomoć.

- Liječnici su utvrdili da mu je potrebna hospitalizacija, pa je odveden do Psihijatrijske bolnice, gdje je i zadržan. Istraga je u tijeku - rekli su nam u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Potvrdili su nam kako će muškarca kazneno goniti zbog usmrćivanja životinja. Kazneni zakon za to predviđa do godine dana zatvora. Tužna podudarnost je činjenica da je baš na dan kad su nesretni psi skončali život na užasan način stupio na snagu novi, poboljšani Zakon o zaštiti životinja.

- Zbog jasne odrebe u Kaznenom zakonu ova stravična situacija ima i za posljedicu kaznenu prijavu te će logično slijediti sankcioniranje zatvorskom kaznom, no slučaj zahtjeva i zabranu skrbi za životinje u budućnosti uz psihijatrijsko liječenje. Vjerujemo da će stupanje novog Zakona o zaštiti životinja pomoći u sprječavanju neodgovornog držanja životinja te da će u budućnosti svi koji misle skrbiti o nekoj životinji morati proći testiranje kako već neke države imaju propisano. Životinje su živa bića, a ne predmeti, i treba postojati kontrola mogućnosti nabavke i držanja životinja - kaže Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:43