BURNI PRIJEM

'TI SI NEPRIJATELJ NAŠE DJECE!' Prilikom obilaska vrtića na Savici Bandića dočekalo 20-ak ogorčenih stanara

 Boris Kovačev / Hanza Media

- Živio gradonačelnik, ali ne još dugo! Vrati se u Remetinec! Bandiću, ti si neprijatelj naše djece! - neki su od povika kojima je dvadesetak stanara zagrebačkog kvarta Savica, okupljenih u incijativu "Savica za Park", koja se protivi gradnji crkve, dočekalo i ispratilo gradonačelnika Milana Bandića ispred kvartovskog vrtića.

Bandić je užurbano, bez riječi prošao kraj njih i obišao vrtić, nedavno obnovljen za 2 milijuna kuna, te zatim izjavio kako ne odustaje od gradnje crkve.

Boris Kovačev / Hanza Media
Prosvjednici na Savici

- Prosvjed je sastavni dio demokratskog društva. Nemoraju uopće prosvjedovati jer ima dovoljno mjesta i za crkvu i za park. Zašto se crkva nije izgradila prije 40 godina? Zato što tada nije bilo popularno graditi crkve. Dobio sam peticiju sa 9500 potpisa onih koji su za crkvu i sada ja moram raditi kompromis - rekao je Bandić.

Član inicijative za očuvanje parka Sanjin Đukić na to je odgovorio kako cijela Savica broji između 9 tisuća i 10 tisuća ljudi.

- Ako ta peticija uopće postoji, jer mi to ne možemo provjeriti, onda su se potpisali ljudi s područja cijelog Zagreba ili Hrvatske, iz Savice sigurno nisu - tvrdi Đukić.

Boris Kovačev / Hanza Media

Bandićev vozač je u jednome trenutku prišao jednoj od prosvjednica koja je držala transparent i upozorio je da vrijeđa gradonačelnika.

- Rekla sam da je gradonačelnik neprijatelj djece, a on mi je prišao i rekao da prestanem vrijeđati. Prije toga se samo smješkao i snimao nas je mobitelom - otkrila nam je.

Boris Kovačev / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:37