SVE BOGATIJA TURISTIČKA PONUDA

Zagreb dobio svoju verziju londonskog double decker busa

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Po uzoru na popularni londonski Routemaster autobus, jedan takav, samo plave boje, počeo je prevoziti turiste u Zagrebu, uz nezaboravno iskustvo razgledavanja povijesnih i kulturnih središta grada.

- Prva probna vožnja počela je jučer u 11 sati u Palmotićevoj ulici, u kojoj su uživali djelatnici Turističke zajednice grada Zagreba. U sljedećoj turi već je bilo i ponešto turista - zadovoljno komentira Zijad Derviščaušević, vlasnik Cab Cluba Zagreb u čijem je vlasništvu i autobus.

Njegova tvrtka nudi različite marketinške usluge, a od danas i razgledavanje grada u plavom autobusu na kat s otvorenim krovom.

- Po uzoru na britansku kulturu, odlučili smo se za ovakav projekt. Smatramo da je ovo odličan spoj britanske i hrvatske kulture koji će Zagrebu dati poseban doživljaj - objašnjava Derviščaušević te dodaje kako nemaju prevoditelje za turiste, nego će pri ulasku u autobus dobiti opis trase i programa jer im je cilj da se sami zainteresiraju i istražuju Zagreb. Ruta je dugačka 16 kilometara te je obilježena u brošurama, a obuhvaća oko 17 lokacija. Ako se netko posebno zainteresira za određenu lokaciju ili znamenitost, dobit će potrebne informacije za svoje daljnje razgledavanje.

- Službeno otvorenje održat će se u rujnu te do tada očekujemo pozitivan odaziv za koji vjerujemo da će se nastaviti i nakon otvorenja - rekao je Derviščaušević.

Novi autobus će voziti petkom, subotom i nedjeljom od 11 sati, a svaka tura traje oko 45 minuta. Početna i završna točka je u Palmotićevoj 2, kod križanja sa Vlaškom, cijena za odrasle iznosi 90 kuna, dok je za djecu od treće do 12. godine 45 kuna. (I. Ivandić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:25