SVAKI ŽIVOT VRIJEDI

VIDEO: OVAJ ČOVJEK JE DANAS NAJOBOŽAVANIJI TIP U RUMUNJSKOJ! Pogledajte što je majstor napravio kada je vidio slatkog psića na samrti!

 Screenshot / Facebook

Vatrogasci su u petak spasili psića koji je bio u nesvijesti nakon što se u požaru nagutao dima. Veliki požar izbio je na prizemlju u jednom stanu u gradu Pitești, nedaleko od Bukurešta.

Vlasnik psa, 51-godišnji muškarac, teško je ozlijeđen u požaru te hitno prebačen u bolnicu, pišu rumunjski mediji. No, siroti pas je ostao, ležeći nepomično pred kućom.

Tad se pojavio vatrogasac Costache Mugurel koji je odlučio odmah primijeniti osnove prve pomoći. Masirao mu je prsa i davao umjetno disanje usta-na-usta prije nego je stigla maska s kisikom.

Novinar Costi Tudor zabilježio je cijeli događaj na videu koji je objavio na Facebooku.

‘Nikoga ne ostavljamo’, napisao je Mugurel na svom privatnom profilu na Facebooku, a zid su mu u nekoliko dana prekrile poruke zahvale, emotikoni poljupci i ilustracije pasa koji iz zahvale mašu repom.

Izmučeni je pas lagano dolazi k sebi, počeo hvatati dah, a onda konačno i disati, no također je odmah prebače u veterinarsku kliniku. Video je pogledan više od dva milijuna puta, podijeljen je više od 11 tisuća puta i skupio je više od 2.300 komentara.

Veterinarski stručnjaci kažu da je oživljavanje životinja umjetnim disanjem i općenito pomoću osnovnih metoda prve pomoći vrlo, vrlo rijetko.

U Rumunjskoj se već dugo vode borbe između udruga za zaštitu životinja i države jer se još uvijek dozvoljava hvatanje i eutanazija pasa lutalica, piše Mashable.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:30