DOBIO SEDAM GODINA ZATVORA

KEMIČAR UCIJENIO SUPERMARKET 'Otrovao sam vaš proizvod, dajte mi milijune i reći ću vam koji!'

KEMIČAR UCIJENIO SUPERMARKET 'Otrovao sam jedan vaš proizvod dovoljnom količinom cijanida da ubije obitelj u pola sata, dajte mi milijune i reći ću vam gdje je'
 / Policijska fotografija

Nezaposleni kemičar David Ward uhićen je nakon što je pokušao ucijeniti britanski supermarket tako što je jedan proizvod otrovao cijanidom i stavio ga na policu u trgovini.

Ward (51) je od vlasnika supermarketa zatražio 2 milijuna funti kako bi ga spriječili da ubije nasumičnog kupca otrovanim proizvodom.

Vlasnicima je kazao da će kada dobije potvrdu da će ispuniti njegove zahtjeve, on otkriti gdje je smjestio proizvod.

U pismu je Ward napisao da će jedan proizvod koji se slabo prodaje biti kupljen u roku od pet dana što će rezultirati 'sigurnom smrću'.

Detektivi su uspjeli locirati Warda uz pomoć DNK ostavljenog na poštanskoj marki paketa koji je također sadržavao cijanid.

Policija ga je uhitila nakon što se njegov DNK poklopio s nepovezanim prekršajem koji je počinio 2012., a Ward je zbog ucjene dobio sedam godina zatvorske kazne.

Ward je u pismu napisao da su brojni zaposlenici dućana upetljani u urotu i da otrov može ubaciti bilo kada.

- Ako ne platite, ljudi će umrijeti, to vam obećavam - napisao je u pismu.

Prilikom policijske istrage, Ward je kazao kako nije otrovao ni jedan proizvod i kako je pismo bilo prijetnja, te da je u svemu sudjelovao sam, iako je u pismu naveo grupu ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:24