TUGA ZBOG SIMONA

UGLEDNA ZRAKOPLOVNA TVRTKA SROZALA SE NA SAMO DNO 'Proslavili' su se nasilnim izbacivanjem putnika, a sada su možda ubili najvrednijeg zeca na svijetu

Najveći zec na svijetu, Darius, otac sirotog Simona, s vlasnicom Annette Edwards
 Damien McFadden / Profimedia, Solo

Američka zrakoplovna kompanija United Airlines u posljednjih je mjesec-dva dana neprestano na udaru kritika. U ožujku su prozvani jer dvjema djevojkama nisu dozvolili ukrcavanje u tajicama, a potom se dogodio skandal s nasilnim izbacivanjem putnika. Posljednji u nizu gafova dogodio se neki dan kad je na putu iz Velike Britanije u Ameriku uginuo jedan od najvećih zečeva na svijetu.

Kompanija se sad našla u velikim problemima obzirom da im prijeti tužba zbog smrti vrlo vrijednog zeca koji je uginuo u dijelu za prtljagu u Boeingu 767 gdje se inače prevoze i životinje.

Od čak metar dugačkog, 10-mjesečnog zeca Simona očekivalo se da će prerasti svog oca Dariusa, koji je sa 1,3 metara dužine najveći zec na svijetu. Simon je putovao novom vlasniku, navodno poznatoj osobi, čiji identitet nije otkriven.

‘Simon je bio na veterinarskom pregledu samo nekoliko sati prije leta i bio je savršeno zdrav. Nešto jako čudno se dogodilo i želimo znati što. Putovala sam sa zečevima diljem svijeta i nikad se ovako nešto nije dogodilo’, rekla je uzgajivačica iz Stoultona, Annette Edwards za britanski Sun.

Životinja je pronađena mrtva nakon što je avion sletio na aerodrom O’Hare.

‘Jako smo žalosni zbog ove vijesti. Sigurnost i dobrobit svih životinja koje putuju s nama su nam jako važni, kako United Airlinesu, tako i našem Timu za sigurnost kućnih ljubimaca. U kontaktu smo s klijentom i ponudili smo svu pomoć. Istražujemo cijelu situaciju’, rekla je glasnogovornica zrakoplovne kompanije.

Edwards, čiji zečevi se iznajmljuju za oko 500 funti (oko 4.500 kuna), i novi američki vlasnik razmišljaju o tužbi.

Simonov otac Darius, koji drži Guinnessov rekord za najvećeg zeca na svijetu, teži preko 22 kilograma i vlasnik samo na njegovu hranu godišnje troši više od 20.000 kuna. Njegova majka Alice držala je rekord prije njega i očekivalo se da će Simon preuzeti palicu Guinnessovog rekordera.

Prema posljednjim službenim informacijama iz 2015. američkog Ministarstva prometa 35 životinja je uginulo u prijevozu avionom u SAD-u. U tom je periodu United zabilježio 14 smrti životinja, a devet ih je prijavljeno ozlijeđeno, od otprilike 100.000 životinja koliko ih kompanija u godini preveze.

Upoznajte Dariusa, najvećeg zeca na svijetu, koji neko vrijeme sigurno neće nigdje putovati:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:27