PROBLEMI S REPTILOM

VIDEO: 'MA ZNAM JA SA ZMIJAMA, ČAK SAM IH I KUHAO, IMAJU OKUS PILETINE' Pravio se važan pred društvom sa čegrtušom i jedva preživio

 
 Screenshot / YouTube

Victor Pratt zna puno o zmijama čegrtušama, što je i sam objasnio novinarima prošli tjedan nakon što je došao svijesti u bolnici u Phoenixu. Odmalena je živio u njihovom okruženju, igrao se s njima još kao dijete, a kasnije ih je naučio i pripremati kao jelo, rekao je za NBC News.

- Samo im odrežete glave. Imaju okus poput piletine - rekao je ponešto nerazumljivo jer mu je cijelo lice još uvijek bilo natečeno od ugriza čegrtuše kad se početkom rujna pravio važan pred djecom.

Pratt je još davno naučio kakav je to osjećaj kad te ugrize čegrtuša, nakon što je preživio nezgodu kao tinejdžer, no to se ne može usporediti s onime što mu se dogodilo 7. rujna kad je pokušao oživjeti sjećanja iz djetinjstva na proslavi rođendana svog sina. Društvo je slavilo kraj jezera nedaleko od Phoenixa, a onda se pojavila zmija.

- Pokazao sam im kako je uloviti i onda sam se igrao s njom kao što se djeca igraju. Zapravo sam se pravio važan kao što to uvijek radim - rekao je za Fox 10.

Prije nezgode snimili su nekoliko fotografija i one su doista impresivne. Na jednoj Pratt leži na leđima na zemlji, a rukama drži zmiju - jednom za rep, a drugo za glavu. Na drugoj pozira sa zmijom oko vrata. No, kako bilo i koliko god Pratt bio sposoban, čegrtuša se nekako istrgnula i ugrizla ga posred lica. Tad se sjetio da otrov čegrtuše može djelovati kroz samo nekoliko sekundi.

- Pokušavao sam održati svijest - rekao je za Fox 10 i objasnio da ga je sin odmah odvezao u najbližu bolnicu gdje su mu odmah obavili intubaciju kako bi nesmetano disao dok mu je od otrova naticalo tijelo, piše Washington Post.

- On bi bez sumnje sto posto izgubio život da je samo nekoliko minuta kasnije stigao u bolnicu. Oticanje lica je toliko snažno kod ugriza čegrtuše da vam otiču čak jezik i usne, kao i unutrašnjost i grlo. Jednostavnim rječnikom - ugušio bi se - rekao je Steven Curry koji vodi odjel toksikologije u Medicinskom centru Banner-University. Pratt je bio sediran i u šoku kad ga je Curry primio. Nekoliko je dana bio bez svijesti dok su mu liječnici davali doze protuotrova.

Pratt je još uvijek u bolnici i ostat će do idućeg tjedna. U razgovoru s novinarima poručio je gledateljima da budu oprezni i da razmisle dvaput prije nego se odluče igrati s čegrtušama jer možda neće imati sreće kao on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:31