PLAVI SA CVJETOVIMA

CIJELA BRITANIJA BRUJI O KRALJIČINOM ŠEŠIRU KOJI JE NOSILA U PARLAMENTU 'Je li nam htjela možda poslati neku poruku?'

 REUTERS

Trenutačno jedna od najpopularnijih tema na Twitteru o kojoj bruji cijeli Velika Britanija je šešir kraljice Elizabete II. koji je odabrala za svečanost otvorenja nove parlamentarne sezone.

Njezino Veličanstvo odabralo je šešir kraljevsko plave boje koja se slaže uz kostim, a na šeširu je sedam plavih cvjetova od kojih svaki ima maleni krug u sredini. Mnogi su na Twitteru požurili istaknuti sličnost njezina šešira sa zvijezdama na zastavi Europske unije.

- Želi li Kraljica ovim 'europskim' šeširom možda poslati neku poruku, zapitao se jedan zbunjeni twitteraš.

- Je li za kraljičin šešir kao inspiracija poslužila zastava Europske unije.. Oduvijek sam mislio da je ona za ostanak u Uniji, napisao je drugi.

Britain's Queen Elizabeth sits next to Prince Charles during the State Opening of Parliament in central London, Britain June 21, 2017. REUTERS/Stefan Rousseau/Pool     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

Jedna od najdugovječnijih monarhinja kraljica Elizabeta II. održala je govor u kostimu za dnevni izlazak i sa šeširom na glavu, iznenadivši odbacivanjem krune i ceremonijalne odjeće.

U parlament je stigla u pratnji svoga sina, princa Charlesa, umjesto vojvode od Edinburgha, koji je tijekom noći primljen u bolnicu zbog infekcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:23