HIT NA MREŽAMA

'NIŠTA OD SEKSA, ZORANE' Pogledajte što je Vakula odgovorio dalmatinskom galebu kojeg je njegova prognoza lišila vrele noći s Njemicom na plaži

Kritika na račun glavnog prognostičara HRT-a stigla je zbog navodne krive prognoze. Taj sadržaj već danima zabavlja javnost
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Zoran Vakula odgovorio je ljutitom dalmatinskom galebu kojeg je, kako je napisao u razglednici adresiranoj na glavnog HRT-ova meteorologa, Vakulina pogrešna prognoza lišila vrele noći s Njemicom na plaži.

Pretežno vedro

Podsjetimo, u razglednici odaslanoj s Grohota na Šolti pisalo je:

“Zorane, onu večer kad si rekao da će biti pretežito vedro, odveo sam jednu Njemicu na plažu. Pala je kiša. Ništa od seksa, Zorane. Odsad ću slušati Nikolu Vikića Topića. Nadam se da si sretan, Zorane”. Što na to kaže Vakula?

- Ovo je nekome šaljiv, nekome možda čak i tužan dokaz moguće važnosti i značaja vremenske prognoze, ne samo kod planiranja različitih poslovnih aktivnosti, nego i u svakodnevnom životu. Dosadašnja istraživanja, kojima sam se bavio prošlih dvadesetak godina na temu važnosti i vrijednosti meteorološke informacije, uključivala su ekonomiju, građevinarstvo, početak i kraj sezone grijanja, planiranje i prodaju odjeće, čak i piva te još neka područja, ali ne i seksualne aktivnosti.

Ne znam može li se to uvrstiti u područje biometeorologije?! - pita Vakula, kojem je krivo da čovjeku koji mu je poslao razglednicu mora odgovarati putem novina, s obzirom na to da se pošiljatelj nije potpisao. - Žao mi je što nemam kontakt “oštećenog” autora teksta kako bih spoznao kad se dogodio taj nemili događaj jer poštene kiše u Dalmaciji nije bilo mjesecima i, ako sam uistinu pogriješio, da mu se ispričam i platim piće...

I, naravno, uputim ga na svakodnevnu prognozu u mnogobrojnim emisijama s meteorološkim sadržajem na medijskim platformama HRT te posebice na uvijek dostupne i aktualne meteorološke informacije u HRT Meteo - aplikaciji za pametne mobilne telefone... - odgovara popularni meteorolog, koji se zahvaljujući svojem poslu dobro nosi s kritikama.

- Na žalost, ili na sreću, kritike su sastavni dio posla kojim se bavim. Budući da ne volim griješiti, negativne kritike teže mi “padaju”, čak i kad su opravdane, za razliku od onih pozitivnih, milozvučnijih...

Srećom, i njih ima - rekao je svojedobno Vakula, najcitiraniji i mnogima najomiljeniji vremenski prognostičar o kojem su Ante Cash i Saša Antić prije godinu dana spjevali i pjesma “Vakula”.

Hit na mrežama

Meteorolog, koji se u Državno hidrometeorološkom zavodu zaposlio davne 1994. godine, a kojeg od 1996. godine možemo gledati kako daje prognozu na HRT-u, ovom prilikom nije želio komentirati priče prema kojima su gnjevnog dalmatinskog galeba na pisanje razglednice koja je u rekordnom roku postala hit na društvenim mrežama nagovorili njegovi kolege koji kao prognostičari rade na konkurentskim televizijama, kao ni trač da je upravo jedna njegova kolegica spornu razglednicu pustila u eter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:22