BILA JOJ JE NAJDRAŽA

'KAKO ĆU REĆI KĆERI DA SAM IZGUBIO SOFIJU?' Objava očajnog oca iz Zagreba dignula je na noge cijelu Hrvatsku, svi mu žele pomoći u potrazi

 Privatni album

Svako dijete ima omiljenu igračku, a kad je prati posebna priča, ništa je ne može zamijeniti.

To zna svaki roditelj, a u to se prošli vikend uvjerio i mladi tata iz Zagreba, čija je objava na Facebooku dignula na noge cijelu Hrvatsku.

FACEBOOK

Prenosimo je u cjelosti:

'Očajni otac trogodišnje djevojčice moli poštenog nalaznika plišane igračke Sofije Prve (visoke oko 30 centimetara) da mu se javi. U subotu, 10. prosinca, pripremao sam se za poslovnu božićnu zabavu. Nisam htio ići, a kći mi je pružila igračku i rekla 'Ponesi Sofiju Prvu, ona će te zabaviti i praviti ti društvo'. Raznježio sam se i pomislio - povest ću je i slikat je kako se zabavlja sa mnom da joj pokažem da mi je pomogla. Nažalost, jedna neopreznost i glupost dovela je do gubitka igračke. Ispala mi je iz jakne. Posljednji put viđena je na parkiralištu ispred Bille u Gruškoj ulici. S navedene lokacije uputio sam se na 'Bandićevo' parkiralište kod starog zagrebačkog Paromlina. Parkirao sam se odmah na ulazu kraj trošne kućice i uputio prema ulazu u pothodnik Importanne centra, gdje sam primijetio da Sofije Prve nema. Tako je loš dan postao još gori. Kako reći kćeri da sam izgubio njezinu najdražu igračku? Molim poštenog nalaznika da mi se javi. Dogovor za nagradu slijedi. Znam da su mi šanse male jer je advent u Zagrebu i ima puno turista, ali nadam se da ima poštenih ljudi', napisao je tata Vatroslav.

Privatni album

Njegovu objavu podijelilo je više od 500 korisnika Facebooka, a očajnom ocu, koju bi za ljubav i sreću mezimice napravio baš sve, čak su se javili ljudi iz Splita i Bjelovara te mu ponudili svoju pomoć.

'Iskreno, nisam očekivao takav val dobrote. Neki su htjeli ići kupiti Sofiju Prvu ili je barem tražiti po trgovinama, ali odbio sam. Nije bitna igračka kao takva, već priča iza nje. Kupili smo je nakon što je Marli Lu krenula u vrtić. Jako je plakala jer nije htjela ostati sama. Supruga i ja otišli smo u Müller i rekli kćeri da si može izabrati koju god igračku hoće, ali samo ako nam obeća da će prestati plakati. Tako je izabrala baš tu lutkicu, iako smo je nagovarali na skuplje i ljepše igračke. Tad nam je rekla da će biti dobra i poslušna, samo da joj kupimo nju. I zbilja, otkad je Sofia s njom, u vrtiću nije pustila ni suzu. Bila joj je najdraža i nikome je nije dala', rekao nam je tata, koji je dirljivom objavom na društvenoj mreži razgalio srca mnogih.

Privatni album

Dodaje kako se iznenadio kad mu je kći ponudila igračku da je ponese na zabavu, ali poslije se, kaže, sjetio kako mu je supruga svojedobno ispričala sličnu priču o djedu u Americi, inače vozaču šlepera, kojemu je unuka također dala svoju omiljenu lutku da ga zabavlja i čuva dok on radi. Djed je djevojčici stalno slao fotografije - s lutkicom u vozačevoj kabini, na stajalištima... - to je htio napraviti i tata Vatroslav sa Sofijom Prvom, ali ona se, nažalost, izgubila.

'Kad me Marli Lu ujutro pitala gdje je igračka, nisam znao kako joj reći istinu, ali supruga je preuzela kormilo i rekla da se ona još zabavlja. Sofia je mjesec dana išla i u vrtić s kćeri, a kako je nije mogla imati u grupi da se malci ne bi potukli zbog igračke, ona ju je gledala s ormara i pazila na nju. Ma nije toliko do igračke, koliko do osjećaja da sam izgubio nešto sto mi je dato na čuvanje', kaže trenutačno najpopularniji otac na Facebooku.

Privatni album

Zaključio je kako će kći definitivno dobiti novu igračku, istu kakvu je imala, a jednoga dana, kad Marli Lu još malo naraste, ovoga će se moći sjećati sa smješkom na licu jer je njezin tata naoko malim gestama i djelima pokazao kako roditeljska ljubav nema granice i kako su originalni mame i tate spremni pomaknuti planine ako treba kako bi njihovi mali prinčevi i princeze bili sretni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:26