INTERNET SE ZABAVLJA

Ovako je internet odgovorio na izjavu kardinala Puljića o ženama koje se seksaju prije braka

 Društvene mreže / Društvene mreže

Jedan dio propovijedi koju je kardinal Vinko Puljić održao na misi povodom blagdana Gospe Loretske u Zadru nezaustavljivo se širi hrvatskim medijima i društvenim mrežama zahvaljujući nepromišljenim riječima kardinala.

Podsjetio je vjernike da crkva ne podržava predbračne intimne odnose, no pritom se obratio samo ženama kao da se na muškarce jedno od važnijih katoličkih principa ne odnosi. Smatra da žene tako ‘u zadnje vrijeme’ isprobavaju ‘koji će muž biti dobar’ te ih upozorava da paze jer će tako postati ‘štrace’!

Internet se, naravno, nije složio s njim.

U komentarima čitatelja može se naći i pokoja duša koja je stala u obranu kardinala Puljića, a novinare optužila da izokreću riječi svećenika, no većina se slaže da se radi o posve neprimjerenoj poruci.

Zato se internet primjereno našalio na račun njegove izjave.

Društvene mreže / Društvene mreže

‘Mi danas slavimo posebnu ženu, Gospu Loretsku, majku nazaretskog doma, majku crkve, Mariju, najdostojanstveniju ženu u kojoj gledamo kako obnoviti dostojanstvo obiteljskog doma. Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace’, rekao je kardinal Vinko Puljić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:01