SPLITSKA SRAMOTA

GAŠENJE KOŠARKAŠKOG VELIKANA S GRIPA Baldasar priznao: 'Stečaj Žutih nemoguće je izbjeći'

Problemi u kojima je najtrofejniji splitski klub dosegli su vrhunac, košarkaši nemaju ni 200 tisuća kuna da plate račun za struju
 Jakov Prkić / Cropix

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar u četvrtak je izgovorio:

- Po meni nije moguće izbjeći gašenje KK Splita, pitanje je samo na koji će se način to dogoditi. Klub ide u predstečajnu nagodbu, a pitanje je treba li odmah otvoriti stečaj. Malo su se na Gripama smirili duhovi, shvatili su da ovako više ne ide, ali prekasno je za to da Grad velikim novcem spašava klub. Sami su se doveli u ovu situaciju.

Problemi u kojima je najtrofejniji splitski klub dosegli su vrhunac, košarkaši nemaju ni 200 tisuća kuna da plate račun za struju.

- Nije to velik novac, ali ima li smisla da Grad to plaća? Neće se ništa time promijeniti, to je samo odgađanje neminovnog. A u KK Splitu problemi se odgađaju godinama. Sada je nažalost na redu stečaj, to je pravno u redu, iako moralno nije jer će vjerovnici izgubiti svoja potraživanja. Grad tu ne može puno pomoći, ne trebamo ni biti previše aktivni jer će se to dogoditi po Zakonu - dodao je Baldasar.

Rješenje o kojem se razmišlja jest osnivanje novog kluba, sličan primjer napravljen je s vaterpolskim klubom POŠK, koji je ugašen, a danas djeluje OVK POŠK. Čini se kako Žutima prijeti ista sudbina, nade za spas sve je manje, gotovo da je i nema. Na sramotu mnogih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:18