PROMETNE GUŽVE U SREDIŠTU ZAGREBA

Zbunjeni vozači na križanju Vukovarske i Držićeve ulice

 Ronald Goršić/CROPIX

Jučer su počeli radovi na jednom od najprometnijih križanja u Zagrebu, križanju Držićeve i Vukovarske ulice.

Radovi su zbunili neke vozače koji su križanje morali prolaziti obilaznicom pa su mnogi negodovali zbog gužve koja se stvorila.

I tramvaji preusmjereni

Iako su na križanju stajali prometni policajci, stvarala se gužva jer su vozači iz Vukovarske morali skrenuti u Držićevu, okrenuti se preko pruge u drugi smjer i nastaviti do Vukovarske ulice. Iako se jučerašnja gužva stvorila zbog toga što mnogi nisu znali za novu regulaciju, i sljedećih se dana očekuje isto stanje.

Naime, na Držićevoj ulici i Ulici grada Vukovara obavlja se rekonstrukcija tramvajske pruge.

- Od ponedjeljka, 8. srpnja, trajat će radovi na zamjeni tramvajskih tračnica, križališta i skretnica na jednom od najfrekventnijih zagrebačkih križanja - javljaju iz ZET-a.

Zbog tih radova i tramvaji će voziti preusmjereno te će privremeno biti ukinuta tramvajska linija broj 13, a linije 3, 5, 6 i 7 vozit će izmijenjenim trasama.

Novi preustroj

- Tramvaji će kroz križanje voziti samo u smjeru sjever - istok i istok - sjever, a tramvajski promet će biti ukinut od Zapruđa Držićevom do Ulice grada Vukovara i Ulicom grada Vukovara od Držićeve do Savske, te će biti zamijenjen autobusnim - dodaju iz ZET-a.Takva regulacija vrijedit će 10 dana, a onda će uslijediti nova organizacija prijevoza na tom križanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:50