TARIK GLUMIO ĆIRU

FOTO Nogometni spektakl u Dubrovniku: Sudio Beusan, a igrali Džeko, Klasnić, Kolarov, Spahić, Perišić, Štimac...

DUBROVNIK - Hrvatska i prijatelji protiv europskih sportskih zvijezda. Dubrovčani i gosti Grada ispunili su večeras tribine Gospinog polja, došli na djelu vidjeti bivše i aktualne nogometne majstore, provjeriti kako se na nogometnom travnjaku snalaze poznati košarkaši, rukometaši, glumci, pjevači...

Za europske sportske zvijezde zaigrali su Ivan Klasnić, Edin Džeko, Aleksandar Kolarov, Ivan Perišić... Igrao je i Edin Bešlagić. Tarik Filipović je pozdravio sve umjesto 'Tate Ćira', koji nije doputovao u Dubrovnik, kao što u Gospino polje nisu uspjeli doputovati njemački reprezentativci Manuel Neuer i Lukas Podolski te još neka poznata nogometna imena Europe i svijeta. Međutim, unatoč tome, Dubrovnik Football summit je dobio samo pohvale.

Prvo je teren u Gospinom polju pripao hrvatskoj malonogometnoj reprezentaciji koju vodi Konavljanin Mato Stanković. Njoj se suprostavila selekcija koju je predvodio Igor Štimac, vatreni iz '98, kažu, novi hrvatski izbornik. Dubrovčanin Nikša Prkačin, bivši košarkaš, dugogodišnji kapetan hrvatska košerkaške reprezentacije je bio u ulozi Dražena Ladića.

Zaigrali su još Zvonimir Deranja, Darko Miladin, Igor Musa, Vlatko Đolonga, Denis Putnik, Srđan Andrić, Kruno Jurčić, Krešimir Vejić i Ivica Mornar. Zviždaljka, naravno, kod oka sokolova, Matea Beusana te Vehbije Ćustovića.

Potom su igrali i dječaci Dubrovnika 1919. i GOŠK-a, dva dubrovačka nogometna kluba.

- Presretan sam zbog velikog broja gledatelja, koji su došli u Gospino polje. Nisam očekivao ovakav odaziv. Hvala svima - kazao je Dubrovčanin Emir Spahić, nogometaš španjolske Seville i kapetan BH reprezentacije, glavni inicijator i organizator uz pomoć Grada i Županije Dubrovnik Football Summita.

Zapljeskali su gledatelji i Stipi Pletikosi, vrataru hrvatske nogometne reprezentacije, pozdravili sve koji su se odazvali akciji.

- Ljepo je doći u Dubrovnik, hvala Emiru, koji je sve organizirao i nadam se kako će ova akcija postati tradicionalna - istaknuo je Pletikosa.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić su zahvalili i svima, koji su kupnjom ulaznice i suvenira pomogli da humanitarna akcija uspije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:59