PREDSTAVLI FUČEKA I ZEBU

FOTO Žužul u Park mladeži dovodi novog Kamerunca: 'Bolji je od Bellea!'

Žužul je ponovio da Split traži još jednog napadača i da je ambicija kluba osigurati Europu. Vulić ima na raspolaganju jak igrački kadar koji bi se trebao boriti za drugo mjesto

U Parku mladeži novac nije problem, a predsjednik kluba Slaven Žužul transfere riješava u pet minuta. Na koga oko baci Žužul nema šanse da ode negdje drugdje. Gazda Splita ne otkriva svoju tajnu uspješnog pregovaranja, ali očito je da na stol stavlja ponudu koju je nemoguće odbiti.

Najnovije akvizicije "crvenih" su Zajko Zeba, veznjak Željezničara koji stiže sa etiketom najboljeg nogometaša bh Premijer lige i Josip Fuček, napadač koji se jesenas u dresu Zeline proslavio golom Hajduku u Kupu.

Zeba je, objašnjava Žužul, bio na listi želja Hajduka i Dinama, a od njega se očekuje da bude najveće pojačanje Splita u proljetnoj sezoni.

- On je igrač koji bi nam trebao donijeti kvalitetu na sredini terena. Pravi je vicmaher koji je oduševljavao publiku Željezničara, igrač zbog kojeg gledatelji dolaze na stadione. Josip je pak igrač u u najboljim godinama, lijeva noga, ima jak prekid, napadač koji će se morati izboriti za poziciju, a njegovim dolaskom napad će dobiti na ozbiljnosti i konkurentnosti - referirao je Žužul.

Ovo je tek početak prijelaznog rok, a Split će dovoditi još neke igrače, pa je tako najavljen dolazak 22-godišnjeg kamerunskog napadača, njegovo ime je Charles Edoa Nga.

"To je izuzetan igrač. Bolji je od Bellea!", poručio je Žužul.

Sarajlija Zeba ima 29 godina i iskustvo igranja u Sloveniji (Maribor) i Rusiji, ali je najbolje partije pružao u Želji gdje je bio proglašen najboljim nogometašem Lige.

- Razgovarao sam s Dinamom i s ljudima iz Hajduka, ali prevagnulo je to što je predsjednik Splita bio najkonkretniji. Nadam se da ću pomoći ovoj ekipi da ostvari ciljeve. Nitko ne može biti garancija, da dođe Messi neće biti garant za rezultat, ali sve što bude do mene ja ću to sigurno odraditi. Nigdje još nisam zakazao - kaže Zeba koji igra na poziciji polušpice, ali može odraditi uloge u veznom redu.

Josip Fuček (27) kazao je da je zadovoljan zbog dolaska u Split. Svjestan je da je na njegovoj poziciji konkurencija velika, i da Split ima jake napadače poput Rebića, Bellea, Vojnovića.

- Jaka konkurencija odraz je snage momčadi. Nakon Zeline s kojom smo iznenadili svih ovo je korak više, šansa koju želim što bolje iskoristiti. Imao sam i neke druge opcije, ali kad je stigla ponuda iz Splita nisam razmišljao ni trenutka - zaključio je Fuček.

Žužul je ponovio da Split traži još jednog napadača i da je ambicija kluba osigurati Europu. Trener Zoran Vulić ima na raspolaganju jak igrački kadar koji bi se trebao boriti za drugo mjesto u prvenstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:35